« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PREGOVORI SA SINDIKATIMA

Zračna luka Zagreb nastoji izbjeći najavljeni štrajk

"Uprava Zračne luke Zagreb ustrajava u nastojanjima da se pregovori sa sindikatima nastave kako bi se izbjegao štrajk i posljedice koje bi imao po putnike i sve ostale korisnike usluga", stoji u priopčenju

Fotografija vijesti
Više o

štrajk

,

sindikati

,

pregovori

,

kolektivni ugovor

,

Zračna luka Zagreb

,

putnici

,

zrakoplovi

Uprava Zračne luke Zagreb priopćila je poslijepodne da još nije dobila konačnu potvrdu da će se održati štrajk radnika Zračne luke Zagreb najavljen za sutra, od 11 do 16 sati, te da ustrajava u nastojanjima da se pregovori sa sindikatima nastave kako bi se štrajk izbjegao, javlja Hina.

Koordinacija sindikata Zračne luke Zagreb za sutra najavljuje štrajk upozorenja koji će se održati između 11 sati i 16 sati, jer je Uprava Zračne luke odbila potpisati novi Kolektivni ugovor (KU) koji bi zaštitio postojeću razinu prava oko 1050 radnika u slučaju moguće koncesije.

Uprava Zračne luke Zagreb u poslijepodnevnom priopćenju navodi da se, ukoliko dođe do štrajka, u Zračnoj luci Zagreb u petak, 18. studenoga, ne očekuju značajnija kašnjenja u dolasku zrakoplova, dok su u odlascima moguća kašnjenja na zrakoplovima koji prema redu letenja polijeću između 11 i 16,30 sati.

"Uprava Zračne luke Zagreb ustrajava u nastojanjima da se pregovori sa sindikatima nastave kako bi se izbjegao štrajk i posljedice koje bi imao po putnike i sve ostale korisnike usluga", navodi se u priopćenju.

Iz Zračne luke Zagreb najavljuju da će o eventualnim promjenama u redovitom redu letenja u petak, 18. studenog i dalje, redovito obavještavati putem priopćenja i na svojim web stranicama (www.zagreb-airport.hr).

Kako je poslijepodne u telefonskom razgovoru za Hinu izjavio glasnogovornik četiriju sindikata Ante Dujić, sindikalci su spremni odustati od štrajka ako Uprava prihvati novi Kolektivni ugovor s ugrađenim zaštitnim elementima, odnosno da se prava zaposlenih koja su sada regulirana s ukupno 28 ugovora, pravilnika, sporazuma i odluka ugrade u KU, kako ih budući koncesionar ne bi mogao jednostrano mijenjati.

Sindikati su najavili štrajk u tri faze - prvo će sutra održati petosatni štrajk upozorenja, potom za ponedjeljak, 21. studenog, najavljuju jednodnevni štrajk, a na kraju će u ponedjeljak, 28. studenog, organizirati štrajk do ispunjenja zahtjeva.

17.11.2011. 20:43:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh