« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
USPJEH

ZPC na Festivalu suvremenog plesa u Weimaru s UTF-8

Zagrebački plesni ansambl sudjeluje na Festivalu suvremenog plesa u Deutsches Nationaltheater und Staatskapelle Weimar s predstavom UTF-8

UTF-8 Zagrebačkog plesnog centra
Više o

Zagrebački plesni ansambl

,

gostovanje

,

UTF-8

,

ZPC

,

Weimar

Međunarodnim festivalom plesa Weimar" Njemački nacionalni teatar Weimar u sezoni 2010./2011. predstavlja suvremeni ples u novom formatu. Biti će predstavljene plesne predstave etabliranih plesnih kompanija, interaktivni performansi i produkcije novopridošlica na nacionalnoj i međunarodnoj sceni suvremenog plesa. Pozvane predstave postavljaju, na različite načine, pitanje o slobodi naše volje i našega djelovanja.

Što pokreće nas i naše krhko tijelo? U koreografiji „Dark Matters", Kanađanka Crystal Pite istražuje, u ciklusu života i smrti, sile koje utječu na tijelo i duh i prikazuje različite načine manipulacija. Yui Kawaguchi u potrazi je za vlastitim identitetom u odnosu na čimbenike koji oblikuju volju, kao kulturna pozadina, a Zagrebački plesni ansambl polazi od situacije ograničavanja ili otimanja individualne slobode djelovanja.

Odabrane koreografije ističu se individualnim umjetničkim potpisom, visokim plesnim i koreografskim sposobnostima i spremnošću na rizik. One izlaze iz granica žanra, pristupačne su i duhovite, a pritom ipak ostaju nijansirane.

Pridružite se plesu, otkrijte nove talente, diskutirajte s nama i dopustite da vas zavedu strast, snaga i poetika „osviještenog čovjeka".

UTF- 8 - koreograf: Sahar Azimi 

plesači: Benjamin Bac, Sara Barbieri, Petra Chelfi, Darija Doždor, Maša Kolar, Aleksandra Mišić, Ognjen Vučinić

Predstava je nastala u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih (ZeKaeM)
Gostovanje  je  ostvareno uz podršku Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba

 

 

25.05.2011. 13:50:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh