« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
JE ILI NIJE?

Zoran Milanović tvrdi da nije elitist

Na izborima će jedna od glavnih točaka biti decentralizacija, tvrdi predsjednik SDP-a obilazeći županijske oranizacije stranke

Fotografija vijesti
Više o

izbori

,

Zoran Milanović

,

SDP

Izjaviviši sinoć na na izvještajno-tematskoj konvenciji županijske organizacije SDP-a Međimurske županije da nije elitist dodao je da ukoliko elitizam znači bolji standard hrvatskih građana, bolje životne uvjete, bolje plaće, pravednije društvo da onda on spada u kategoriju elitista, prenosi Hina.

Na konvenciji se govorilo o parlamentarnim izborima, a Milanović je istaknuo kako će jedna od glavnih programskih točaka biti decentralizacija, jer kako je iocijenio, posljednji popis stanovništva govori da postoje općine s 500 i one s 12 tisuća stanovnika, što je neprihvatljivo.

Izrazio je veliko zadovoljstvo rejtingom koji SDP ima u najsjevernijoj hrvatskoj županiji, gdje je je na vlasti na županijskoj i na razini najvećega grada, u Čakovcu.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a i međimurski župan Ivan Perhoč podsjetio je da u stranci ima 1105 evidentiranih članova županijske organizacije te istaknuo kako SDP vlast obnaša u čak osam međimurskih općina. Pohvalio je suradnju s koalicijskim partnerima, ali je priznao da je u nekim općinama bilo neslaganja s HNS-om.

Perhoč smatra kako će parlamentarne izbore dobiti SDP ali je i istaknuo kako je za to potrebno puno strpljivosti, odgovornosti i razumijevanja. "SDP je stranka kojojoj se, u ovom vremenu kada svi očekuju zaokret u vođenju državne politike, može dati povjerenje za donošenje odgovornih odluka, razvoja demokratske politike u Hrvatskoj u kojoj je ugodno i sigurno živjeti, i to od vlastitog i poštenog rada", rekao je .

Koordinator Izbornog stožera 3. izborne jedinice SDP-a Siniša Hajdaš Dončić najavio je veliki uspjeh SDP-a i njegovih koalicijskih partnera na parlamentarnim izborima. U 3. izbornoj jedinici koja obuhvaća Međimursku, Varaždinsku i Krapinsko - zagorsku županiju Hajdaš Dončić očekuje bolji rezultat u odnosu na prošle izbore. Uvjeren je da SDP sa svojim koalicijskim partnerima ovdje može osvojiti barem 10 mandata.

Na parlamentarnim izborima 2007. godine SDP je u 3. izbornoj jedinici osvojio 5 mandata, a HNS 4.

02.07.2011. 08:37:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh