« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
ZOKI U DISNEYLANDU

Zoran Milanović minorizira probleme s rejtingom

Kao neki lik koji živi u predivnoj bajci, Zoran Milanović pokušava odati dojam čovjeka koji nije u panici, iako je upravo pao s nebodera bez padobrana

Čovjek koji ne zna gdje je ...
Čovjek koji ne zna gdje je ... (Arhiva)
Više o

Zoran Milanović

,

Hrvatska

,

zaduživanje

,

kreditni rejting

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović ocijenio je danas da smanjenje rejtinga Hrvatske nije razlog za paniku, nego da dodatno razmislimo koje su naše odluke, te smatra da nam sada nije potrebna pomoć Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"U ovom trenutku mislimo da to nije potrebno i da možemo sami", rekao je u Koprivnici novinarima premijer i predsjednik SDP-a nakon tematsko-izvještajne konvencije SDP-a Koprivničko-križevačke županije.

Na upit razmišlja li o rekonstrukciji Vlade s obzirom na natpise u medijima da su ministri inertni, premijer je odgovorio da inertni nisu i da ih neće mijenjati.

"Rekao sam bez euforije, ali i bez panike. Ako ministar pomorstva, prometa i infrastrukture radi na restrukturiranju čitavih mega-sustava, ako ministar financija zaista uvodi reda, a to mu nitko ne može osporiti, i time mnogima staje na žulj, jer mnogi su odrasli u neredu i to je njihov humus, onda mi ih ne pada na pamet mijenjati, nego ću im dati još dodatni vjetar u leđa", odgovorio je premijer istaknuvši da u 2013. godini vjeruje u oporavak.

"U 2013. godini vjerujem u oporavak, vjerujem u nekakav rast. Sve ovisi o nama, ne o rejting agencijama, ne o sindikatima, ne o Beogradu ili Pešti, nego o nama. Vlada je najodgovornija", istaknuo je.

16.12.2012. 17:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh