« Knjiga
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
RECENZIJA

Znate li koliko može biti snažna i ograničavajuća sila straha?

Shvaćate li da ona može imati ključni utjecaj na vaš život i spriječiti vas u razvoju vašeg sveukupnog potencijala? Ove riječi iz pogovora knjige Pozitivno neustrašivi Vere Peiffer definitivno pozivaju na odgovor

Pozitivno neustrašivi Vere Peiffer zovu na odgovor
Pozitivno neustrašivi Vere Peiffer zovu na odgovor (Arhiva)
Više o

strah

,

Vera Peiffer

,

Pozitivno neustrašivi

Vera Peiffer diplomirala je psihologiju i hipnoterapiju u Velikoj Britaniji. Bavi se analitičkom hipnoterapijom i psihoanalizom. Autorica je knjiga Pozitivno razmišljanje, Pozitivno sami, Strategije optimizma, Pozitivno neustrašivi. 1994. osnovala je The Peiffer Foundation, organizaciju kojoj je cilj širenje konstruktivnih metoda samorazvoja ( http://www.vera-peiffer.com/ ).

Još jedna knjiga o samopomoći? Ne, dokle god se govori o strahu u ovome svijetu u kojem se strahu ne usudi dati ime s jednim velikim neprijateljskim S na početku. Jer da, strah je jedna od naših bazičnih ljudskih emocija (u ovom slučaju negativna) koje većinom upravljaju i određuju naš život. Koliko puta smo zbog bezrazložnog straha naudili sebi ili drugima oko sebe? Koliko puta nas je strah ograničio, čineći da se neopravdano bojimo potpuno normalnih i bezopasnih stvari?

U knjizi je sve puno opisa najrazličitijih strahova i fobija, praktičnih savjeta, informacija i terapeutskih primjera osoba s kojima je autorica radila. Iz sadržaja: ... kako se rađa strah?, svjesni i podsvjesni procesi, fobije, anksioznost, opsesivno kompulzivni poremećaji, desenzitizacija kroz vizualizaciju, fizičke vježbe, hipnoanaliza itd.

Ako želite svom strahu dati ime, prepoznati ga, tretirati ili se naučiti ophoditi sa strahovima bez obzira, preporučam vam ovu knjigu.

Piše: Goran Zajček
04.01.2015. 11:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh