« Fun
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
KRAĐA 'UREDSKOG PRIBORA'

Znanstvenika uhitili zbog epruveta

Kanađanin je uhićen na granici s SAD-om zbog epruveta s neidentificiranim biološkim tvarima koje su, ispostavilo se, bezopasne.

(Corbis)
Više o

SAD

,

AIDS

,

Kanada

,

uhićenje

,

epruvete

,

Konan Michel Yao

,

biološke tvari

,

ebola

Kanadski znanstvenik uhićen je u Sjedinjenim Državama jer je ilegalno unio 22 epruvete ukradene iz kanadskog Mikrobiološkog laboratorija upotrijebljene u istraživanjima virusa ebole i AIDS-a, objavili su u srijedu dužnosnici.

Porijeklom iz Obale Bjelokosti, Konan Michel Yao (42) uhićen je 5. svibnja pri prelasku granice Manitobe i Sjeverne Dakote, rekla je glasnogovornica Kanadske agencije za javno zdravstvo.

Američki tužitelj je rekao da je Yao zatvoren jer je u prtljažniku svog automobila prevozio neidentificirane biološke tvari u epruvetama skrivene u torbi među elekričnim žicama.

Yao je priznao da je ukrao epruvete iz laboratorija u Winnipegu 21. siječnja ove godine, posljednjeg radnog dana. Američkim carinicama je izjavio da prenosi epruvete na svoje novo radno mjesto, Nacionalni zdravstveni institut u Marylandu.

Američke vlasti su strahovale da se radi o pokušaju terorističkog atentata, ali testovi su pokazali da tvari nisu opasne, rekao je američki tužitelj. (hina/metro-portal)

13.05.2009. 22:26:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh