« Ekosfera
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
LIJEPA VIJEST

Znanstvenici i policija udvostručili broj tigrova u Nepalu

Broj je povećan s dvjestotinjak na skoro četiristo ovih prelijepih zvijeri

Fotografija vijesti
Više o

Nepal

,

ugrožene vrste

,

tigar

Iako su bili u opasnosti od izumiranja zbog strahovitog izlova, nepalski tigrovi od čijih su kostiju radili vino, a, što je posebno odvratno, oči su im se vadile i uzimale kao lijek, dobra volja je pokazala da se te predivne životinje mogu spasiti od izumiranja.

Iako ih trenutno ima više u zatočeništvu nego u prirodi, broj se tigrova na teritoriji Nepala u posljednje tri godine povećao dva puta. To sjajno postignoće posljedica je zajedničkog rada snaga sigurnosti i službi za zaštitu tigrovog prirodnog staništa u projektu kojeg vode znanstvenici i stručnjaci iz Zoološkog društva iz Londona.

Nepalski tigrovi danas obitavaju na blizu 2.000 zaštićenih kvadratnih kilometara. Godine 2013. zaključeno je kako na teritoriji Nepala živi 198 tigrova, a danas je ovaj broj gotovo 400.

"Do danas neviđen i impresivan rast broja tigrova svjedoči kako suradnja različitih razina vlasti može doprinijeti spasu jedne vrste", rekao je John Goodrich, jedan od vođa programa zaštite tigrova u Nepalu.

Zahvaljujući uspjehu na području jednog rezervata, organizacije za zaštitu tigrova i izvršne vlasti države kreću u implementaciju sličnog projekta na još tri područja na kojima obitavaju ove predivne divlje zvijeri.

04.08.2016. 12:44:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh