« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
POPLAVE NOSE

Zmije izlaze iz poda kuće u Imotskom polju

Velike količine vode donijele su kući u Prološcu na desetke zmija što je vrlo neobično za ovo doba godine

(Braco Ćosić/Cropix)
Više o

zmije

,

poplava

,

Imotsko polje poplava

,

Proložac

Veći dio Imotskog polja i dalje je poplavljen i stanje je doista zabrinjavajuće. Rijeka Vrljika izlila se iz svog korita, poplavila je obradive površine, a je područje općina Runovići i Zmijavci i dalje je ugroženo.

Mještani sami pokušavaju izbaciti vodu iz podruma, a pod vodom su i mnoge prometnice. Od danas je i na bosanskohercegovačkoj strani stanje alarmantno, pa i to otežava situaciju.

Velike količine vode u Imotskom polju donijele su i neobične kućne ljubimce. Naime, u zaseoku Tolići u Prološcu iz zemlje je izišlo na desetke zmija. Vlasnik kuće Milan Peze i njegov susjed Marinko Tolić uspjeli su ih ubiti pet, dok su ostale pobjegle.

''Ne bih htio biti zao prorok, ali u Kini su zmije nakon jakih kiša izmigoljile vani i nakon toga došlo je do potresa'', kaže za Slobodnu Dalmaciju Marinko Tolić.

Možda zmije i imaju neke veze s tim, jer se u Imotskoj krajini u noći s petka na subotu osjetilo pet laganih potresa. Epicentar je bio u Mukinjama u susjednoj Bosni i Hercegovini, a materijalna šteta nije zabilježena.

09.01.2010. 19:59:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh