« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
ISPROBAJTE

Zlatna pasta sačuvat će vam zdravlje

Kurkuma je glavni sastojak po kojem je ova pripravak i dobio ime, a svi znamo da je to superzačin s moćnim antioksidativnim, detoksikacijskim i protuupalnim učincima

Čudesna kurkuma popravit će vam zdravlje
Čudesna kurkuma popravit će vam zdravlje (Wikipedia)
Više o

maslinovo ulje

,

kurkuma

,

zlatna pasta

Zlatna pasta čudesan je domaći pripravak koji će vas riješiti mnogih zdravstvenih problema, a ujedno će napraviti prava mala čuda u prevenciji gripe, prehlade i bilo kojeg upalnog procesa u vašem tijelu.

Kurkuma je glavni sastojak po kojem je ova pripravak i dobio ime, a svi znamo da je to superzačin s moćnim antioksidativnim, detoksikacijskim i protuupalnim učincima koji je i jedno od najučinkovitijih sredstava protiv bolova.

Zlatna pasta - recept

125 gr kurkume u prahu
 1  i 1/2 žličica crnog papra u prahu
70 ml ekstra djevičanskog maslinovog ula
250 ml vode

Priprema

Kurkumu umiješajte u vodu na laganoj vatri sve dok ne dobijete gustu pastu, za to bi vam trebalo otprilike 6 do 10 minuta. Na kraju umiješajte ulje i papar sve dok se svi sastojci ne sjedine.

Pastu skinite s vatre i ostavite da se ohladi, pa je zatim ulijte u staklenku i dobro zatvorite. Rok trajanja je 2 tjedna.

Upotreba

Zlatnu pastu možete koristiti kao dodatak jelima - umiješajte je na samom kraju kako ne bi dugim kuhanjem izgubila svoje moći. Možete je dodavati u povrtne li krem juhe, variva ili umake.

Napravite čaj - žlicu paste stavite u vruću vodu i dobro promiješajte, dodajte malo meda za bolji okus.

Isprobajte!

23.01.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh