« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
EH, DA ...

Životna pravila koja možete baciti u smeće

Mislite da su sve životne istine vječne? O, ne, nisu ... velika količina "životnih pravila" koja su vrijedila još nedavno više ne vrijede

Sve se mijenja
Sve se mijenja (Shutterstock)
Više o

život

,

životna pravila

,

zastarjela pravila

Možda ste mislili da će neka pravila koja ste naučili kao mali vrijediti cijeli život ... U tom slučaju ste se vjerojatno već nekoliko puta prilično iznenadili kad ste ustanovili da to nije tako i da su nova pravila stigla puno brže nego što ste mogli i sanjati.

Primjerice, nije tome tako davno da je bilo prilično nezamislivo živjeti zajedno prije braka, ili se seksati bez prstena. Pritom ne mislimo na neke zadrte zemlje, nego na ono što smatramo naprednim Zapadom. Možda su naše bake tako mislile, mame su već radile nešto drugo, a danas znate i sami kako je.

Jednako tako, još su naši roditelji bili čvrsto vezani za svoju struku i posao, radna mjesta su se mijenjala samo ako je došla neka sjajna ponuda ili iz gole nužde, dok je danas najnormalnije svakih nekoliko godina početi raditi nešto sasvim drugo. Za to je zaslužan trend cjeloživotnog obrazovanja započet sedamdesetih godina prošlog stoljeća, koji je s pojavom interneta doživio pravi procvat.

Stoga ni ne čudi da je granica za mirovinu od 65 ili 67 godina samo neka smiješna zakonska odredba, jer sve više ljudi radi sve dok je fizički i psihički sposobno za to. Trend produženja radnog vijeka ide ruku pod ruku s produženjem prosječne duljine života.

Promjene nisu zaobišle ni neke svakodnevne stvari, pa tako više ne preporučuju tri nego više obroka dnevno, sunčanje je definitivno out zbog sve više slučajeva raka kože, a kuhanje više nije ženski posao.

Jednako tako, mladenke više ne moraju obavezno nositi bijelo, potpuno je normalno da muškarci plaču, koriste kreme i idu u salone ljepote, a sakrivanje ćelavosti nestalo je u ropotarnici povijesti - jednostavno obrijete glavu i problem je riješen. 

I da, marihuana više nije loša - u 18 saveznih država SAD liječnici je redovito propisuju pacijentima za mučnine, kronične bolove, glaukom i olakšanje oboljelima od raka. 

Brave new world ... a što će se tek promijeniti tijekom naših života ...

21.03.2014. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh