« Znanost
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
WOW!

Živimo u Matrixu bez ikakve sumnje?

Ma koliko se filmska trilogija izlizala kao usporedba sa stvarnom prirodom našeg svijeta i teorije zavjere nekad pretjeruju, znanstvenici tvrde upravo to - živimo u Matrixu

Najbolji opis našeg svemira upravo je Matrix?
Najbolji opis našeg svemira upravo je Matrix? (Arhiva)
Više o

život u Matrixu

,

virtualna stvarnost

,

crne rupe

,

stvarnost

,

teorija struna

Naš svijet najbolje opisuje Matrix, tvrdi se u članku objavljenom na portalu spiritscienceandmetaphysics.com, uz mnoštvo znanstvenih dokaza da je naš svijet neka vrsta holograma ili virtualne stvarnosti nekog drugog svijeta gdje se to zapravo događa.

Neke teorije tvrde da je svijet iluzija koju stvaranju energetska polja dekodirana u našem mozgu u oblik trodimenzionalnih slika, a zadnja otkrića također podupiru ideju da je svemir zapravo samo jedna ogromna holografska projekcija.

Istraživanje koje nedavno objavljeno u časopisu Nature sugerira da bi svemir trebao biti takav, temeljem njihovih računalnih projekcija koje su uspješno napravljene uz pretpostavku da gravitacija dolazi iz nemjerljivo tankih vibrirajućih struna koje postoje u devet dimenzija prostora i jednoj dimenziji vremena.

Ovakav je pristup oduševio fizičare jer se na taj način mogu protumačiti sve nedosljednosti između kvantne fizike i Einsteinove teorije gravitacije. Ovoj je teoriji značajan obol dao Yoshifumi Hykutake sa Sveučilišta Ibaraki koji je uspješno izračunao unutarnju energiju crne rupe, položaj horizonta događanja (granice između crne rupe i ostatka svemira), njenu entropiju i ostale karakteristike na temelju pretpostavki teorije struna. 

U drugom je izračunu uspio doći do brojki unutarnje energije odgovarajućih nižedimenzionalnih svemira bez gravitacije, a brojke su odgovarale jedne drugima, što je u najmanju ruku nevjerojatno kvalitetan dokaz ispravnosti teorije holograma. 

Evo što o Matrixu (i da, namjerno se koristi ime filma jer je, zapravo, najbliže ovim teorijama, bez dramatičnih dijelova o vlasti robota i sličnim scenskim zapletima) kaže NASA-in konzultant Tom Campbell:

24.11.2014. 13:23:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    aaa
    12.12.2014. 01:27
    ugodan dan
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh