« Život
objavljeno prije 14 godina
KOBNA NESREĆA

Živi bez pola glave

Pad s visine od skoro 8 metara tijekom građevinskih radova, promijenio je zauvijek život Alana Hinda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

nesreća

,

operacija

,

glava

Nakon što je pretrpio ozljedu zbog koje je ostao bez pola glave i s oštećenjem mozga, 28-godišnji građevinski radnik konačno je dočekao presudu protiv svojeg šefa koji je kršio zakon o sigurnosti na radu.

Hind je pretrpio opasne ozljede glave uključujući frakturu lubanje, slomljenu vilicu, te je ozlijedio očni živac zbog čega je slijep na jedno oko. Također je imao oštećenje bubrega, a i oglušio je na jedno uho nakon kobne nesreće koja se dogodila u veljači 2008.

Kirurzi su morali izvesti tri kompleksne operacije te su koristili titan kako bi pokrili velika područja njegove oštećenje lubanje. Dijelovi mozga koji su bili oštećeni morali su biti uklonjeni.

Sud je osudio njegovo poslodavca, Erica Murraya za kršenje zakona. Murrayev stariji brat također je priznao na sudu kršenje zakona o zdravlju i sigurnosti na radu. Nakon suđenja Hind se prisjetio najtežeg razdoblja: ˝Ozljede su bile takve da nije postojalo ništa što bi zaštitilo moj mozak, samo koža. Morali su mi ugraditi titanske ploče. Stalno sam nosio kapu u društvu ljudi.˝

Hind, koji nije sposoban raditi od nesreće, zadovoljan je presudom, ali je upozorio ostale mlade radnike: ˝Sigurnost je najbitnija, ništa drugo nije važno kad izgubite zdravlje.˝

28.06.2010. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh