« Život
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
OKRUTNO I BESMISLENO

Žive svinje zakopavali u snijeg radi znanosti

Istraživači su htjeli saznati više o posljedicama koje nastaju nakon što bi svinje zatrpala lavina snijega jer su te životinje u određenom smislu biološki vrlo slične ljudima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

snijeg

,

Austrija

,

lavina

,

Alpe

,

svinje

Znanstvenici su odustali od eksperimenta u kojem u žive svinje zakopavali snijeg i tako ih ostavljali da umru nakon što su se pobunile udruge za zaštitu životinja.

Istraživači su na austrijskim Alpama htjeli više saznati o posljedicama koje nastaju nakon što bi svinje zatrpala lavina snijega jer su te životinje u određenom smislu biološki vrlo slične ljudima. Neke su bile potpuno prekrivene snijegom, druge su zakopali do vrata. Zatim su mjerili vrijeme koje je potrebno da uginu.

Javnost je pobješnjela pa su talijanski Institut za pomoć u planini i sveučilište iz Innsbrucka u Austriji morali prekinuti testiranja. Do tog trenutka su ubili 10 od predviđenih 29 svinja.

Udruge za zaštitu životinja su znanstvenicima poručile kako bi bilo najbolje da sami sebe zatrpaju i otkriju posljedice istovremeno nazivajući eksperiment surovim i besmislenim. Lokalna organizacija za pomoć u planini složila se s udrugama tvrdeći da je oduvijek poznato kako su lavine opasne po život.

Valja spomenuti i to da je na službenim internetskim stranicama Medicinskog fakulteta iz Innsbrucka postavljeno priopćenje u kojem stoji da se radi o humanom eksperimentu kojeg je odobrila komisija iz austrijskog Ministarstva za istraživanja i znanost.
17.01.2010. 09:54:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh