« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
'PROSLAVA' PESAHA

Židovi divljali Zapadnom obalom

Velik broj naseljenika razbijao prozore, automobile i kamenovao palestinske kuće.

(Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Zapadna obala

,

Bat Ayin

,

Safa

,

židovski naseljenici

,

Pesah

Deseci Izraelaca iz židovskog naselja u kojem je Palestinac prošli tjedan ubio 13-godišnjaka u srijedu su divljali arapskim selom na Zapadnoj obali razbijajući stakla na automobilima i oštećujući kuće, rekli su stanovnici i liječnici.

Dvanaest Palestinaca je ranjeno u nasilju u kojem su se sukobili mještani koji su bacali kamenje i izraelskih vojnika koji su došli nakon što su naseljenici iz Bat Ayina ušli u susjedno arapsko selo Safu.

Palestinski liječnici rekli su da je jedan od ranjenih pogođen metkom u vrat i da je u teškom stanju.

"Velik broj naseljenika došao je u 7:30 ujutro i počeo razbijati stakla na automobilima i bacati kamenje na kuće", rekao je jedan stanovnik Safe gdje živi oko 300 Palestinaca.

Glasnogovornica izraelske vojske je rekla da je nasilje počelo kada su Palestinci kamenjem počeli gađati naseljenike iz Bat Ayina koji su se molili na obližnjem brdu povodom židovskog blagdana Pesaha (Pashe). Ona je rekla da su vojnici zapucali u noge nekih od Palestinaca koji su bacali kamenje.

Stanovnici Safe su rekli da je oko 200 naseljenika, među kojima su neki nosili oružje, ušli u selo. Nema izvješća o ozlijeđenima ili uhićenima među naseljenicima.

Jedan je Palestinac u četvrtak sjekirom ubio izraelskog mladića i teško ozlijedio sedmogodišnjeg dječaka u židovskom naselju Bat Ayin na Zapadnoj obali. Napadač je pobjegao i nije identificiran. (hina/metro-portal)

08.04.2009. 13:17:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh