« Film
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Zagreb Film Festival

ZFF za najmlađe - Vip Bibijada u kinu Europa!

Ove godine u dva termina i na dvije lokacije

Više o

djeca

,

kino Europa

,

Zagreb Film Festival

,

Movieplex

,

ZFF

,

zagreb-info

Zagreb Film Festival i Vip već treću godinu misle na one najmlađe i pripremaju pet odličnih filmskih poslastica iz svjetskih kinematografija. Tako će u pet dana svi mladi filmofili i filmofilke, ali i oni koji će to tek postati, imati prilike zaviriti u filmske avanture iz Danske, Česke, Nizozemske, Finske i - Indije. Pored sinkroniziranih animiranih uradaka, zagrebački klinci na redovnom kino repertoaru nemaju prilike vidjeti gotovo niti jedan film prilagođen njihovom uzrastu, pa je tako program Vip Bibijada savršena prilika za pružanje te mogućnosti. Za Vip Bibijadu generalni sponzor Vipnet osigurao je besplatne ulaznice za sve, svaki dan od 19. do 23. 10.2009. u 13 sati u kinu Europa!

Za one najmlađe, od 1. do 4. razreda osnovne škole, u programu su nizozemske Žablje priče redateljice Simone van Dusseldorp. Film prati šestogodišnjeg Maxa u avanturističkom pohodu na punoglavce, koje je namjeravao pronaći za svojeg starijeg brata, a dosad je osvojio niz nagrada na međunarodnim dječjim filmskim festivalima. Ovo čarobno putovanje dvoje malih prijatelja praćeno je prekrasnim dječjim pjesmama u kojima će uživati i djeca i odrasli! Iz Finske dolazi Reper Ricky, komični mjuzikl koji funkcionira kao svojevrsna oda prijateljstvu, ali i prvoj dječjoj ljubavi. Prvi igrani film jedne od vodećih finskih glumica Mare Rantasile bio je ujedno i najgledaniji film u 2008. u Finskoj, a namijenjen je uzrastu od 3. do 6. razreda.

Tko se boji vuka još? češka je originalna ljubavna drama temeljena na priči o Crvenkapici, promatrana kroz oči šestogodišnje djevojčice koja na simpatičan način pokušava ujediniti svijet djece i odraslih. Redateljica i scenaristica Maria Procházková bavi se i animacijom, što ovom uratku daje dodatnu dimenziju fantazije, nadopunjujući priču crtežima i animacijom.

Nakon prva dva dijela koji su se prometnuli u najveće hitove proteklih izdanja Vip Bibijade, iz Danske ove godine slijedi novi nastavak napete avanture Izgubljenoga blaga vitezova templara 3 u režiji Giacoma Campeotta. Četiri mlada junaka i Veliki majstor vitezova templara u trećem nastavku putuju na Maltu kako bi izgubljeno blago Zmijske krune vratili njegovim pravim vlasnicima, malteškim vitezovima.

I konačno, u daleku Indiju vodi vas Sedam dana, gdje pronalazimo mladog Ravija, dječaka koji pronašavši izgubljenu kameru jednog redatelja, sa prijateljima odluči snimiti film u samo sedam dana. Više nego uzbudljiva filmska utrka s vremenom koja propituje hoće li mladi školarci u sedam dana uspjeti napraviti pravi Bollywoodski film, ali i pripremiti se za finalne godišnje ispite. Autor Umakanth Thumrugoti proveo je punih 15 godina u Disneyu, a kao crtač je radio i na Kralju lavova i Pocahontasu. Posljednja tri filma namijenjena su osnovnoškolskoj djeci starijih razreda.

Vip Bibijada ove godine održavat će se u dva termina, na dvije različite lokacije: na projekcije u 13 sati u kinu Europi ulaz je besplatan, dok je za reprizne projekcije u Movieplexu u 18 sati, terminu idealnom za odlazak u kino cijele obitelji, cijena ulaznice 20 kuna.

14.10.2009. 17:42:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh