« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MODERNIZACIJA

ZET uvodi novi oblik plaćanja usluga - vrijednosnu kartu

Cijena prijevoza plaćena vrijednosnom kartom je 7,50 kuna po osobi i zoni, iz ZET-a kažu da će putnicima zbog nje prijevoz biti povoljniji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

ZET

,

tramvaj

,

Zagrebački tramvaj

,

halloween u saloonu

Zagrebački električni tramvaj, u sklopu modernizacije sustava naplate prijevoza, uvodi nov oblik plaćanja - vrijednosnu kartu - koja će se prodavati od ponedjeljka, 3. svibnja, na svim ZET-ovim prodajnim mjestima i kioscima ugovornih partnera, izvijestio je ZET-ov ured za odnose s javnošću.

Riječ je o elektroničkoj kartici uz koju će putnicima plaćanje usluga biti prikladnije, a prijevoz povoljniji. Naime, cijena prijevoza plaćena vrijednosnom kartom je 7,50 kuna po osobi i zoni. Tako kupljena karta vrijedit će 90 minuta u I. zoni, bez obzira na smjer putovanja, odnosno 30 minuta u svakoj sljedećoj zoni.

Vrijednosna karta kupljena kod ugovornih partnera stajat će 50 kuna, u čemu je sadržan trošak njezine izrade od 20 kuna, a 30 kuna je raspoloživo za plaćanje usluge prijevoza. Na ZET-ovim prodajnim mjestima kartica će se prodavati po cijeni od 20 kuna, a putnici će, pri kupnji, sami određivati iznos koji na karticu žele uplatiti i koristiti se njime za plaćanje prijevoza vrijednosnom kartom.

Vrijednosne karte moći će se dopunjavati isključivo na ZET-ovim prodajnim mjestima do najviše tisuću kuna. Svi putnici, navodi se u priopćenju, trebaju se ZET-ovom karticom, pretplatnom ili vrijednosnom, registrirati pri svakom ulasku u svako vozilo prislanjanjem kartice uz uređaj za registraciju. Uza svaku karticu putnici dobivaju uputu za uporabu, a pojedinosti o uporabi dostupne su i na internetskoj stranici www.zet.hr. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 21:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh