« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
EGIPAT

Žestoki sukobi policije i prosvjednika u Kairu

Tisuće prosvjednika prošlo je tijekom dana cijelim Kairom da bi se predvečer počeli okupljati pred palačom Al-Itihadijom u Heliopolisu

Ostavština Tahrira prejaka je za islamiste
Ostavština Tahrira prejaka je za islamiste (Wikipedia)
Više o

prosvjedi

,

Kairo

,

Mohamed Morsi

,

Al-Itihadija

Egipatska policija žestoko se sukobila s prosvjednicima pred predsjedničkom palačom u Kairu, među kojima su neki uspjeli probiti policijski kordon i uputiti se prema palači, javljaju agencije, dok Reuters dodaje, pozivajući se na dva izvora, da je predsjednik Muhamed Morsi napustio palaču.

Tisuće prosvjednika prošlo je tijekom dana cijelim Kairom da bi se predvečer počeli okupljati pred palačom Al-Itihadijom u Heliopolisu.

Mursi je gnjev velikog dijela Egipćana izazvao ukazom kojim si je 22. studenoga uvelike povećao ovlasti, zbog čega su ga njegovi neistomišljenici odmah prozvali "faraonom" i diktatorom.

Tad je prvi islamistički predsjednik Egipta, koji je na izborima pobijedio kao kandidat Muslimanske braće, između ostaloga, potpuno isključio mogućnost da njegove ili odluke ustavotvornog povjerenstva osporava pravosuđe, zbog čega su egipatski suci od prije nekoliko dana u štrajku.

05.12.2012. 05:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh