« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
UFFF

Žestoka degustacija u Naturi Croatici

Kulen, domaća rakija & rock and roll dobitna su kombinacija za subotu

Degustacija kulena i rakije u Naturi Croatici
Degustacija kulena i rakije u Naturi Croatici (Natura Croatica)
Više o

Natura Croatica

,

degustacija

,

kulen Matijević

,

rakija Haluga

Umjesto naslikavanja po zagrebačkoj špici, u subotu 26. ožujka, 2011. svratite u Naturu Croaticu i žestoko započnite vikend! Naime, u njihovoj organizaciji moći ćete osladiti brk s domaćim slavonskim kulenom i paškim sirom, a sve to zaliti s turopoljskom šljivovicom ili viljamovkom! Iako je Matijević kulen već bio gost, ponavljanje je majka znanja! Stoga, ne propustite vatreni početak vikenda 26. ožujka u Naturi Croatici!

Kulen Matijević

Na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Matijević već se dugi niz godina bave proizvodnjom tradicionalnog domaćeg slavonskog kulena. Svoju vrhunsku kvalitetu njihov kulen postiže zahvaljujući spoju dugogodišnje obiteljske recepture, pažljivog odabira najkvalitetnijih sastojaka i posvećenosti visokim standardima procesa proizvodnje. Kulen obitelji Matijević potpuno je prirodan proizvod od biranog mesa domaćih svinja, domaće paprike i drugih prirodnih začina, te ne sadrži konzervanse niti aditive. Vrhunski kulen dobivaju pomnim odabirom najkvalitetnijih dijelova svinjskog mesa koje potječe od domaćih godišnjaka dobivenih križanjem pasmina kako bi svojstva njihova mesa maksimalno doprinijela kakvoći samog kulena. Samo meso pažljivo se obrađuje i odvaja od tetiva, masnog i vezivnog tkiva, te se takvo miješa sa domaćim začinima. Ključan začin u proizvodnji kulena je domaća baranjska crvena paprika, koja je zbog svoje kvalitete prepoznata u gurmanskim krugovima diljem Hrvatske, a ovom kulenu daje prepoznatljiv pikantan okus i karakterističnu crvenu boju.

Haluga

Od 1983. obitelj Haluga bavi se uzgojem jabuka i krušaka visoke kvalitete u vlastitim voćnjacima na plodnim turopoljskim ravnicama. Daleko od svih izvora onečišćenja dobiva se visokokvalitetno voće koje je osnovni preduvjet za dobivanje vrhunskih voćnih rakjia. Dodatna specifičnost okusu daje i tradicionalan način pečenja rakije u bakrenim kotlovima. Za svoje proizvode obitelj Haluga dobiva najviša priznanja za kvalitetu na svim prigodnim izložbama. Za ovu prigodu izdvajamo njihovu vrhunsku šljivovicu i viljamovku.

9. travanj - promocija Lavare kozmetike i Natura Croatica selekcije likera

A za one koji žele više, nagradnjača na portalu - kulen + rakija!!!

21.03.2011. 17:40:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh