« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KRALJICE KAPLJICE

Žene s karijerom i na visokim položajima piju više od fizikalaca

Sredovječne osobe i stariji ljudi dva puta su skloniji alkoholu od onih ispod 45 godina starosti

(Dreamstime)
Više o

piće

,

žene

,

alkohol

,

karijera

,

profesionalci

Žene na menadžerskim pozicijama i iznimno profesionalnih zanimanja piju gotovo dvostruko više alkohola nego djelatnici na nižim mjestima i s manjom plaćom, tvrdi jedna studija. One, dakle piju 10,2 takozvanih jedinica tjedno - otprilike više od boce vina - što je velika brojka u odnosu na 6,5 jedinica „običnih" radnika i fizikalaca.

Istina, krajnja sigurna granica za pojedinca iznosi 15 jedinica, ali ovih 10,5 je zabrinjavajuće uzme li se u obzir da se radi o čitavoj populaciji te da mnoge žene uopće i ne piju. Kako studija tvrdi, jedna žena na njih pet pije više od 15 jedinica tjedno, što je porast za 17 posto u odnosu na 2008. godinu, piše Daily Mail.

Stopa konzumiranja alkohola kod muškaraca je opala. Nacionalni ured za statistiku Velike Britanije, koji je i proveo studije o ljudskim navikama prilikom konzumiranja alkohola, također je došao do saznanja da su sredovječne žene sklonije piću od mladih osoba. U kućanstvima u kojima stanuju odrasli profesionalci i menadžeri 2008. u prosjeku se pilo i do 13,8 jedinica tjedno - otprilike 2,5 litara piva, odnosno jedna i pol boca vina. Oni na nižim poslovnim položajima pili su oko 10,6 jedinica tjedno.

Glavna studija koju je Ured za statistiku proveo obuhvatila je 14,000 osoba; pokazalo se da je dob glavni čimbenik. Sredovječne osobe i stariji dva puta su skloniji svakodnevnoj konzumaciji alkohola od osoba ispod 45 godina starosti. Istovremeno, među njima prednjače žene.

29.01.2010. 18:06:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh