« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
TKO ŠIŠA RECESIJU

Žene ne žele hodati s nezaposlenim muškarcima

Prema američkom istraživanju, čak 75% žena ne bi izašlo s muškarcem koji nema posao, ali nagradile bi ambiciju i trud pri traženju posla...

Uspjeh u pronalasku partnera povezan je s dubinom džepova
Više o

nezaposlenost

,

recesija

Zanimljivo zvuče rezultati istraživanja provedenog u Americi. Po njemu se može zaključiti da žene nemaju razumijevanja za tešku ekonomsku situaciju i visoku stopu nezaposlenosti kad je u pitanju odabir partnera. Tako 75 posto žena ne bi izašlo s muškarcem koji nema posao.

Muškarci, s druge strane, nemaju takvih predrasuda, 46 posto ih je reklo da bi izašlo s nezaposlenom ženom, dok 19 posto nema nikakvih predrasuda prema nezaposlenim partnerima.

U istraživanju u kome je sudjelovalo otprilike 1.000 ljudi, pokazalo je da još uvijek vrijedi tradicionalna podjela spolova, prema kojoj žene muškarce vide kao one koji zarađuju, dok se one brinu za obitelj i djecu.

"Ženama je važno da njihov muškarac zarađuje, dok pripadnicima jačeg spola to nije bitno", kazala je Irene LaCota, glasnogovornica internet-stranice It's Just Lunch, koja se bavi pronalaskom partnera na internetu.

Dodala je da će nezaposleni muškarci teže pronaći partnera, a najgore će proći oni koji nemaju poslovnih ambicija. Da žene ipak nisu toliko kruta srca pokazuje podatak da će 43 posto žena dati priliku onim muškarcima koji imaju ambicija i aktivno traže posao. 

09.07.2012. 12:26:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh