« Seks
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
LIBIDO

Žene koje vole riskirati željnije su seksa

Viša razina testosterona povećava glad za seksom kod žena

Testosteron nabrijava žene
Testosteron nabrijava žene (Arhiva)
Više o

razina testosterona

,

seksualna želja

,

riskantno ponašanje

,

libido

,

želja za seksom

Istraživanja su pokazala da žene koje puno riskiraju imaju neobično visoku razinu hormona testosterona. Kod oba spola taj hormon povećava seksualnu želju.

Povećana razina hormona testosterona općenito povećava riskantno ponašanje kao što je kockanje i pretjerano uživanje u alkoholu i drugim porocima.

Američki znanstvenici proveli su istraživanje kako bi pronašli vezu između sklonosti riskantnom ponašanju i tog hormona.

Izmjerili su količinu testosterona u uzorcima sline uzetih od 500 studenata i studentica MBA poslovnog smjera na Sveučilištu u Chicagu.

Sudionici istraživanja su trebali odigrati kompjutersku igricu koja je procjenjivala njihov odnos prema riziku. Morali su tako odabrati između moguće garantirane novčane nagrade ili puno većeg, ali i riskantnijeg dobitka na lotu.

Analizom njihovih odgovora procjenjivalo se vole li igrati na sigurno ili riskirati.

Kod žena koje su bile sklonije riskiranju uočena je visoka razina testosterona, dok kod muškaraca to nije bio slučaj.

Žene inače nisu toliko sklone riskiranju kao muškarci. Posebice se to odnosi na financijska pitanja. Dokazuje to i činjenica da je 36 posto žena odabralo karijere gdje se financijski najviše riskira, dok to isto čini 57 posto muškaraca.

29.09.2012. 13:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh