« Žene
objavljeno prije 11 godina
TI SI ...

Žene češće krive partnera za probleme u vezi

Za divno čudo, muškarci su u ovom istraživanju ispali samokritičniji od žena

Muškarci ispali razumniji? Svašta :)
Muškarci ispali razumniji? Svašta :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

problemi

,

veza

,

muškarci

,

krivnja

,

prebacivanje krivnje

Problemi u vezama nekad su i gori od onih u braku, a najveći su bivše veze, obitelj koja ne odobrava vezu, alkohol, financije i manjak vremena zajedno. Vjerovali ili ne, muškarci su ti koji se bolje nose s problemima i rjeđe optužuju partnericu za njih.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Teksas na nevjenčanim parovima pokazalo je da su žene te koje češće svaljuju svu krivnju za probleme u vezi na partnera, što osim na partnera ima i loš utjecaj na osjećaj zadovoljstva same žene. 

Naravno, savjet stručnjaka je da parovi trebaju razgovarati o problemima bez upiranja prstom i traženja krivca u partneru, no to su rjeđi i sretniji slučajevi koji najčešće uspješno rješavaju sve svoje probleme.

Parovi koji uvijek traže krivca zapravo se vrte u začaranom krugu optužbi jer niti jedn partner ne želi popustiti i priznati da je u krivu, što zapravo znači da ih muči tko od njih dvoje ima veću moć u vezi. 

Stručnjaci su temeljem rezultata sretne parove definirali kao one koji imaju ravnotežu i uvijek je barem jedan od partnera raspoložen za traženje rješenja, dok kod nezadovoljnih parova oba partnera imaju na umu samo negativno, što na kraju redovito završava raspadom veze.

28.05.2013. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh