« Žene
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
EH, DA ...

Žene će ovako prepoznati konkurenciju

Žene koriste svoju boju glasa da bi muškarcima poslale poruku plodnosti i mladosti, na isti način na koji dubok muški glas šalje poruku dominacije i sigurnosti

Kako će žene prepoznati konkurenticu?
Kako će žene prepoznati konkurenticu? (Shutterstock)
Više o

žene

,

konkurencija

,

glas

Žene će nepogrešivo prepoznati koja im je od prisutnih žena potencijalna konkurencija za osvajanje muškarca, a ako ste se pitali kako je to moguće, evo odgovora ...

Naime, istraživanje koje je provedeno na temu privlačnosti muškarcima pokazalo je da su muškarci kojima su puštane snimke ženskih glasova, ocijenili one s višim tonovima kao najprivlačnije.

Ovo se naročito isticalo u situacijama kada su trebali izabrati favorite za jednonoćnu avanturu. No kada su žene slušale iste snimke, mogle su točno predvidjeti koja boja glasa će se svidjeti muškarcima.

Znanstvenici vjeruju kako je viši ton glasa kod žena evoluirao da zvuči mladoliko i atraktivno potencijalnim partnerima.

Upravo su to predvidjeli istraživači koji su pretpostavili da žene koriste vokalne karakteristike kako bi uočile konkurenciju ili prijetnju njihovoj vezi, a to su one koje zvuče visoko i mladoliko.

Žene koriste svoju boju glasa da bi muškarcima poslale poruku plodnosti i mladosti, na isti način na koji dubok muški glas šalje poruku dominacije i sigurnosti, stoga, ako imate želju za zavođenjem, znate što vam je činiti.

02.03.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh