« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
POTPORA

Zemlje eurozone podržavaju Amerikance u borbi s krizom

Francuska i Velika Britanija izjavile su kako usprkos padu kreditnog rejtinga i dalje čvrsto vjeruju u snagu američkog gospodarstva i odlučnost njihove vlade

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

financijska kriza

,

američki dug

Iako je agencija Standard & Poors's po prvi put u povijesti snizila kreditni rejting SAD-a, Francuska je danas izrazila puno povjerenje u budućnost američkog gospodarstva, dok je Velika Britanija pohvalila odlučnost vlade Baracka Obame da provede plan štednje, prenosi Hina.

"Imamo puno povjerenje u čvrstinu američkog gospodarstva i njegove temelje i odlučnost američke vlade da provede plan koji je odobrio Kongres", rekao je izvor iz francuskog ministarstva financija, dodajući da još nije donesena odluka o sazivanju izvanrednog sastanka G7 ili G20 o toj temi, prenosi Reuters.

Britanski ministar trgovine Vince Cable ocijenio je odluku S&P's-a "u potpunosti očekivanom".

"To je u potpunosti očekivana posljedica nakon kaosa koji je izazvao Kongres... kada se nije mogao dogovoriti o podizanju gornje granice za zaduženje", rekao je Cable za Sky News, prenosi France presse.

"No sada su se dogovorili i situacija u Sjedinjenim Državama je prilično solidna", dodao je, istaknuvši da je i situacija u Velikoj Britaniji "relativno dobra".

"Imamo jasan program za rješenje" problema javnog deficita, rekao je. Britanija planira riješiti gotovo sav javni deficit do 2014.-2015.

Osvrnuvši se na krizu u eurozoni, Cable je rekao da bi se članice eurozone trebale "više koordinirati", ali i istaknuo da "nitko doista ne misli da je Italija u situaciji da neće moći podmiriti svoje dugove".

Njemačka vlada odbila je komentirati smanjenje američkog kreditnog rejtinga.

06.08.2011. 17:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh