« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
CESTARSKI SINDIKAT:

Željko Krapljan koristio je resurse HAC-a za stranačke aktivnosti

Samo odlascima na more Krapljan je HAC oštetio za 36 tisuća kuna, tvrdi predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić

(Miroslav Kiš/Cropix)
Više o

HAC

,

zloporaba položaja

,

Željko Krapljan

,

Nezavisni cestarski sindikat

Nezavisni cestarski sindikat priopćio je danas da je prijavio zamjenika direktora Sektora za održavanje HAC-a Željka Krapljana zbog neprisutnosti na poslu i zlouporabe službenog vozila za privatne potrebe.

Prema izlistu kretanja službenog vozila koje koristi Krapljan, sindikat ima indicije da je Krapljan u razdoblju od l. siječnja 2008. do 31. listopada 2009. ostvario manjak od 1.127 radnih sati, koji su mu svi uredno plaćeni, kaže se u priopćenju.

Krapljan je kao član HDZ-a dobar dio tog vremena provodio u stranačkim aktivnostima, a službeno vozilo koristio je za obavljanje stranačkih aktivnosti ili privatne potrebe, tvrdi sindikat u prijavi upućenoj unutarnjoj kontroli HAC-a.

Pojavljivao se i na televiziji u predizbornim kampanjama u društvu bivšeg premijera i drugih visokih stranačkih i državnih dužnosnika, a za sve te aktivnosti, kao i za odlaske na godišnji odmor i vikende na more, koristio je službeno vozilo HAC-a i nije plaćao cestarinu. Samo odlascima na more oštetio je HAC približno za 36.372 kune, kaže se u prijavi koju je potpisao predsjednik sindikata Mijat Stanić.

Sindikat očekuje provedbu istrage protiv Krapljana, a potom nadoknadu štete, te izricanje stegovnih mjera razmjerno povredama zakona i šteti koju je učinio HAC-u. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 17:00:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh