« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
INDEKS 3

Student tvrdi da ga je USKOK prisilio na lažno svjedočenje

Priznavalo se svašta kako bi se izbjegao zatvor, a ja sam 25 dana bio u pritvoru jer nisam želio priznati ono za što nisam kriv, rekao je student

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

USKOK

,

lažno svjedočenje

,

Indeks 3

,

Vladimir Oršulić

,

iznuda priznanja

,

Munib Lujinović

Student Vladimir Oršulić optužen za kupovinu ispita na Ekonomskom fakultetu kazao je u svojoj obrani da ga je tijekom istrage u slučaju "Indeks" USKOK prisiljavao da lažno prizna zločin koji nije počinio, na što su, tvrdi, mnogi studenti pristajali kako bi izbjegli zatvorske kazne.

"Studenti su priznavali i ono što nisu učinili da bi izbjegli zatvorske kazne, a ja sam 25 dana bio u pritvoru jer nisam mogao priznati nešto što nisam učinio", kazao je Oršulić.

Na pitanje sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda na koji su ga način prisiljavali na lažno svjedočenje optuženi je rekao da mu je tijekom ispitivanja USKOK-ova tužiteljica "povišenim tonom" rekla da prizna jer ionako u tajnim snimkama imaju sve o njemu.

Odbacujući USKOK-ove optužbe da je plaćao prolaz na ispitima Oršulić je rekao da ga je u cijeli slučaj uvukao optuženi posrednik Munib Lujinović koji mu je davao instrukcije iz matematike i još nekih premeta. Nakon što je unaprijed primio novac za instrukcije Lujinović mu je ponudio i sređivanje ispita, no Oršulić tvrdi da na to nije želio pristati.

S vremenom je sve preraslo u iznudu pa i prijetnje u koje je Lujinović, navodno, uplitao i članove Oršulićeve obitelji. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 17:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh