« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
TRIKOVI

Želite se koncentrirati? Ne slušajte omiljenu glazbu!

Za produktivnost je, tvrdi Henshall, najvažnije ne slušati glazbu koju volite, i to stoga što vaša omiljena glazba potiče mozak na lučenje hormona sreće dopamina

Ideja je odlična!
Ideja je odlična! (Focus@will)
Više o

glazba

,

produktivnost

,

slušanje glazbe

,

koncentracija

,

focus@will

Kako se bolje koncentrirati uz glazbu preporučuje besplatan servis Focus@will, koji za svoje korisnike bira glazbu za učenje i rad, no, upravo onu koju inače ne slušate.

Istraživanje servisa koji vodi Will Henshall pokazalo je da dvije trećine ljudi sluša glazbu dok nešto radi, ali, 99% izabranih stvari ih zapravo dekoncentrira i odvraća im pažnju s posla koji rade.

Za produktivnost je, tvrdi Henshall, najvažnije ne slušati glazbu koju volite, i to stoga što vaša omiljena glazba potiče mozak na lučenje hormona sreće dopamina, što će vam pomutiti koncentraciju i poslati misli u šetnju. 

Osim toga, tvrdi se da se uobičajeno trajanje koncentriranog rada, od 20 do 30 minuta može produžiti čak na 100 minuta u slučaju da koristite servis Focus@will. Glazba koju će odabrati za vas prvo će vas lagano uvesti u punu koncentraciju, a u trenucima kad će početi opadati snažnije stimulirati mozak i tako nekoliko puta.

Sve se uzima u obzir pri odabiru, od tempa, emotivnog doživljaja i aranžmana do tonaliteta i glasnoće. 

Servis je pokrenut nakon dvije godine istraživanja, a mana koju su naglasili beta korisnici je nemogućnost odabira pjesama i autora koje žele slušati, nego je jedina opcija odabir žanra.

Focus@will je još u beta testiranju i dostupan je samo korisnicima iz SAD, no službeno se lansiranje očekuje uskoro. 

07.03.2013. 13:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh