« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Zelenom dijetom do zdravlja i vitke linije

Ako ste pretrpani kalorijama i mesom, ovo je dijeta za vas, jer će vas olakšati od viška kilograma i toksina te vas napuniti energijom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

dijeta

,

voće i povrće

,

najbolja dijeta

,

zelena dijeta

Ako se možete odreći mesa na neko vrijeme, imamo za vas jednu dijetu koja će vašem tijelu donijeti mnogo dobroga - riješit će vas viška kilograma, izbacit ćete toksine i napuniti se energijom.

Nije komplicirana, nije zahtjevna, jedino što nema mesa, pa ćete na omiljeni odrezak morati pričekati neko vrijeme, no to će vam se odricanje višestruko isplatiti. 

Zelena dijeta bazira se na voću i povrću s velikim udjelom vlakana, koja će obaviti sav prljavi posao izvlačenja toksina i skidanja viška kilograma za vas. Što je najbolje u cijeloj priči, nećete nikad biti gladni.

Plan prehrane za dane na dijeti okvirno izgleda ovako:

Jutro: velika čaša voćnog soka (od cijeđenog svježeg voća po izboru)

Prijepodne: samo svježe voće

Podne: svježa salata od povrća, kriška tosta od integralnog brašna ili juha

Glavni obrok: sok od svježeg povrća, krumpir, riža

Večera: zdjela svježe salate

Krumpir i rižu možete kombinirati sa svim vrstama svježeg ili kuhanog povrća, bilo ono u obliku salate ili variva.

Voće je posebna priča, jer ga jedete isključivo samog i nikad odmah nakon neke druge hrane. Možete ga jesti dva sata prije ili kasnije glavnog obroka i to u neograničenim količinama. 

Ukratko, tijekom prijepodneva i poslijepodneva neka vam voće uvijek bude pri ruci, pauze od voća su samo od podneva do glavnog obroka i 2 sata nakon toga. 

Jednostavno, a izuzetno učinkovito, jer ćete već nakon nekoliko dana osjetiti kako vam je porasla razina energije, a s danima će odlaziti i kilogrami. 

Preporučeno trajanje ovakve dijete je desetak dana, što je dovoljno za detoksikaciju organizma i stvaranje navike jedenja voća izvan glavnih obroka, pa vam uz takve promjene u načinu prehrane neće biti teško zadržati kilograme pod kontrolom. 

18.12.2013. 19:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh