« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ISTINU NA SUNCE

Zelena stranka od Vlade traži očitovanje o Rockwoolu

Zelene zanima štiti li vlast građane ili strani kapital i profitere na štetu zdravlja i imovine građana i okoliša

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Šebelić/Cropix)
Više o

Vlada

,

zaštita okoliša

,

Rockwool

,

Josip Anton Rupnik

,

Zelena stranka - Zelena alternativa

'Zelena stranka - zelene alternative' u otvorenom pismu Vladi zahtijeva od nadležnih da se očituju tko je doveo tvornicu kamene vune Rockwool u Hrvatsku i kako je moguće da se protuzakonito izda građevna dozvola investitoru jer građani za to nisu dali pozitivno mišljenje, izvijestio je danas novinare u Puli predsjednik stranke Josip Anton Rupnik.

'Zeleni' od nadležnih zahtijevaju da odgovore na te upite, ali i tko će nadoknaditi štetu zbog gubitka zdravlja, uništenja okoliša, poljoprivrednih kultura i agroturizma. Kako je moguće odobriti izgradnju te tvornice koja troši veliku količinu energije kad istodobno Hrvatska traži rješenja za velik manjak energije u državi, zapitao je Rupnik.

"Određena ministarstva i neke državne institucije ne odgovaraju na naše zahtjeve. Poštuju li oni hrvatski ustav, žele li zaštititi građane ili pak štite strani kapital i strane profitere na štetu zdravlja građana i uništavanja okoliša i imovine građana", pitao je Rupnik. Poručio je građanima Pićanštine da on zajedno s ostalim ekološkim udrugama neće odustati, već će učiniti sve kako bi tvornica Rockwool napustila to područje.

"Dosta je prijevara mještana u Istri kad je posrijedi Rockwool koji onečišćuje okolni prostor. Neprekidni prosvjedi građana svode se na to da se pojedinci pozivaju na saslušanja u policiji, a predstavnici tvrtke prijete tužbama", kazao je, među ostalim, Rupnik. (hina/metro-portal)

12.10.2009. 15:27:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh