« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
TREBA ZNATI

Zdrave namirnice koje mogu biti vrlo štetne za vas

Primjerice, žene koje piju više od tri čaše mlijeka dnevno sklonije su lomovima kostiju od onih koje piju manje, a ta količina istovremeno povećava rizik od prerane smrti

Znate li da mlijeko ne mora biti dobro za vas?
Znate li da mlijeko ne mora biti dobro za vas? (Shutterstock)
Više o

mlijeko

,

zdrave namirnice

,

morski proizvodi

Zdrave namirnice često uzimamo zdravo za gotovo, no postoji cijeli niz njih koje mogu itekako naštetiti našem organizmu.

Tako, primjerice, mlijeko neće ojačati kosti kako se obično misli, jer je istraživanje pokazalo upravo suprotno - žene koje piju više od tri čaše mlijeka dnevno sklonije su lomovima kostiju od onih koje piju manje, a ta količina istovremeno povećava rizik od prerane smrti.

Morski plodovi su, kao i riba, bogati zdravim omega-3 masnim kiselinama, no zavisno od mjesta ulova mogu biti prepuni teških metala, najčešće žive koja je izuzetno opasna za ljudski organizam.

Voćni sokovi djeluju zdravo, no najveći broj njih koje možete pronaći na policama trgovina prepuni su šećera, a opasan može biti i vitamin C u prevelikim količinama.

Ljuta hrana djeluje blagotvorno na cirkulaciju, no ako pretjerate, ne ginu vam problemi s probavom koji se mogu razviti u puno kompliciranije bolesti.

Jeftini čajevi također izgledaju privlačno, no u njima je obično tri puta viša razina fluorida nego što je normalno, a to će uzrokovati probleme s kostima i zubima.

12.07.2015. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh