« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
BELGIJANCI I CIGARETE

Zbog zabrane pušenja 960 kafića prisiljeno staviti ključ u bravu

Zabrana pušenja u belgijskim kafićima stupila je na snagu 1. srpnja i prvi podaci pokazuju da se zabrana poštuje u 97 posto kafića

Zabrana pušenja
Zabrana pušenja (Shutterstock)
Više o

zabrana pušenja

,

Belgija

,

kafići

Deset dana nakon uvođenja zabrane pušenja u belgijskim kafićima, njihovi vlasnici se žale na manji broj gostiju i pad prometa zbog čega se očekuje zatvaranje 960 kafića do kraja ove godine, objavio je u ponedjeljak belgijski tisak, a prenosi Hina.

Zabrana pušenja u belgijskim kafićima stupila je na snagu 1. srpnja i prvi podaci pokazuju da se zabrana poštuje u 97 posto kafića. S druge strane, sindikat samostalnih obrtnika objavio je rezultate istraživanja provedenog u 651 kafiću, na temelju kojih se procjenjuje da će do kraja ove godine njih 960 morati zatvoriti svoja vrata, što je osam posto od ukupno 12.000 kafića.

Više od 57 posto ankteranih ugostiteljskih objekata tvrdi da im je promet pao prosječno za 26 posto. Gotovo polovica, 46 posto, tvrdi da se smanjio broj gostiju.

Dužnosnici belgijskog ministarstva zdravstva ističu međutim da nema razloga za zabrinutost, navodeći primjer iz 2007. godine kada je zabranjeno pušenje u objektima u kojima se služi hrana. I tada je postojao strah da će doći do pada prometa, što se pokazalo neosnovanim, tvrde dužnosnici čije izjave prenosi belgijski tisak.

11.07.2011. 19:21:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh