« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Zbog utakmice Hajduka i Zenita policija pojačala ophodnje

Večeras se na Poljudu očekuje oko 30.000 gledatelja od kojih će do 300-injak biti gostujući navijači iz Rusije

Policija prati navijače Zenita
Policija prati navijače Zenita (Ante Čizmić/CROPIX)
Više o

nogomet

,

Poljud

,

navijači

,

policija

,

Hajduk Zenit

Policija je danas i u predvečernjim satima pojačala ophodnje splitskim ulicama uoči večerašnje utakmice koja se igra u 21 sat na Poljudu između Hajduka i ruske momčadi Zenit.

"Pojačali smo broj policajaca na splitskim ulicama u svrhu prihvata domaćih i gostujućih navijača a to je uobičajena praksa kada se radi o utakmicama visokog rizika kao što je večerašnja", izjavio je za Radio Split načelnik sektora policije Policijske uprave splitsko-dalmatinske županije Slobodan Marendić.

Po Marnedićevim riječima večeras se na Poljudu očekuje oko 30.000 gledatelja od kojih će, kako je kazao, do 300-injak biti gostujući navijači iz Rusije. "Jedan dio gostujućih navijača je iz skupine koju možemo nazvati ekstremnom, ali za sada nemamo nikakvih saznanja da bi stanje moglo eskalirati i ostvarit se katastrofične prognoze koje smo imali priliku čitati u medijima", kazao je Marendić. On je naglasio kako je policija zajedno s Hajdukom kao organizatorom utakmice obavila pripreme da se "naši sugrađani i gosti iz Rusije osjećaju udobno na stadionu".

Dodao je kako će za večerašnje utakmice na stadionu Poljud biti raspoređeno 300 policajaca. Uoči prve utakmice između ove dvije momčadi prije dva tjedna u Sankt Peterburgu nekoliko je Hajdukovih navijača ozlijeđeno u napadu huligana u jednom od hotela u tom ruskom gradu. (hina/metro-portal)

04.11.2010. 19:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh