« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Afera s cjepivima

SKANDAL: Zbog ukazivanja na malverzacije u Imunološkom zavodu dobio otkaz

Dr. Srećko Sladoljev ukazao je da je IZ naručio neregistrirano cjepivo protiv svinjske gripe u vrijednosti od 330 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

otkaz

,

cjepivo protiv gripe

,

malverzacije

,

Imunološki zavod

,

Srećko Sladoljev

Sladoljev, inače član Nadzornog odbora Imunološkog zavoda u Zagrebu, godinama upozorava sve nadležne institucije o financijskim malverzacijama koje upropaštavaju Zavod, pa je tako upozoravao i na začuđujuće bacanje novaca na bespotrebne količine cjepiva protiv gripe.

"Moram demantirati da sam ja pokrenuo medije i izazvao aferu. Kad sam za sjednicu NO dobio prijedlog odluke o nabavci tolikog cjepiva bez ikakvih ugovora, konzultirao sam se s Sindikatom te obavijestio ministra i ravnatelja HZZO", izjavio je Sladoljev u intervjuu za Business.hr.

Prema njegovim riječima, Uprava u prethodne dvije sezone nije realizirala tzv. poslovne rizike pa su ogromne količine cjepiva bačene u smeće. Radi se o vrijednosti od 13 milijuna kuna zbog čega su zaposlenicima upitne plaće.

"Dobio sam otkaz s obrazloženjem da sam objavio poslovnu tajnu o suradnji Imunološkog zavoda i tvrtke Novartis", dodao je Sladoljev.

Iako je formalni razlog na koji se poziva Uprava Imunološkog zavoda navodno otkrivanje poslovne tajne, Sladoljeva se nedvojbeno kažnjava zbog oštre kritike rada Uprave te poslovnih poteza koje uzrokuju štetu Zavodu neposredno prije prodaje državnog udjela.

01.10.2009. 18:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh