« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
AMERIKANCI OPREZNI

Zbog prijetnji u SAD-u pojačane mjere sigurnosti

Sky News piše kako postoje opravdane sumnje da Al-Qaida planira automobilskom bombom dignuti u zrak tunele ili mostove u New Yorku

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

Al-Qaeda

,

11. rujna

,

teroristički napad

Zbog ozbiljne i vjerodostojne, ali još uvijek nepotvrđene terorističke prijetnje, gradonačelnik New Yorka naredio je pojačane mjere sigurnosti u tom gradu, piše Hina.

"Policija je rasporedila dodatne snage i poduzela je potrebne korake kako bi naš grad bio siguran. No, nema razloga da građani zbog toga prekinu svoje uobičajene aktivnosti. Ipak, ako građani primjete sumnjive aktivnosti neka ih prijave policiji", rekao je gradonačelnik New Yorka.

Američki predsjednik Barack Obama zapovijedio je da se udvostruče protuterorističke mjere zbog prijetnje koja se pojavila uoči desete obljetnice terorističkih napada na SAD, koji su se dogodili 11. rujna 2001.

Sky News piše kako postoje opravdane sumnje da Al-Qaida planira automobilskom bombom dignuti u zrak tunele ili mostove u New Yorku.

Neimenovani dužnosnik Bijele kuće kazao je za novinsku agenciju Reuters da riječ o informaciji koja je vjerodostojna, ali nije potvrđena, te da se prijetnja odnosi na Washington i New York. Upravo su ta dva grada bili mete Al Qaedainih napada 11. rujna 2001. u kojima je poginulo blizu tri tisuće ljudi.

Također, neimenovani policijski dužnosnik izjavio je da je u tijeku potraga za dvojicom ili trojicom osumnjičenih za tu prijetnju.

09.09.2011. 09:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh