« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
NOVI PROBLEMI

Zbog popuštanja tunela na hidroelektrani poplavljeno mostarsko naselje

Voda je prodrla kroz tunel star 60 godina i podigla razinu rijeke Jasenice koja se izlila

(Wikipedia)
Više o

poplava Mostar

,

Jasenica

,

EP HZ HB

Na području prigradskog mostarskog naselja Jasenice došlo je do plavljenja više obiteljskih kuća i poljoprivrednih površina što je rezultat većeg dotoka vode kroz rijeku Jasenicu i popuštanja ustave staroga tunela na hidroelektrani Mostarsko blato, objavljeno je u ponedjeljak iz Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (EP HZ HB).

"Radnici i službe tog poduzeća na terenu su stavljeni na raspolaganje odgovornim institucijama, kako bi pomogli pri saniranju i ublažavanju posljedica izlijevanja rijeke Jasenice", priopćeno je iz Elektroprivrede sa sjedištem u Mostaru. Voda je prodrla kroz tunel star 60 godina, podigla razinu rijeke Jasenice koja se izlila i prema navodima lokalnih medija poplavila više desetaka obiteljskih domova.

Iz Elektroprivrede HZ HB su istaknuli kako kroz novi tunel koji će biti sastavni dio hidroelektrane Mostarsko blato i na čijoj su izradi angažirane renomirane tvrtke iz Austrije Verbundplan i Hrvatske Elektroprojekt, Kostruktor inžinjering, nije ispuštana voda.

"Elektroprivreda HZ HB Mostar je još prije dva tjedna zbog pogoršanih hidroloških prilika odgodila sve planirane radove na ispitivanju objekata i postrojenja hidroelektrane Mostarsko blato u izgradnji", dodaje se u priopćenju. Poplavljeno područje obišao je I mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. (hina/metro-portal)

19.01.2010. 00:56:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh