« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZA SVAKI SLUČAJ

Zbog napuštenog kamiona policija zatvorila newyorški most

Zatvaranje mosta dogodilo se samo nekoliko dana nakon neuspjelog atentata na newyorškom Times Squareu

(Wikipedia)
Više o

New York

,

terorizam

,

Times Square

,

Claudia Pannone

,

tjedni program

Newyorški most Triborough nakratko je zatvoren u srijedu navečer po lokalnom vremenu pošto je policija pronašla napušteni kamion koji je navodno mirisao na plin, a nakon pretrage vozila utvrđeno je da se u njemu ne nalazi bomba.

Glasnogovornik newyorške policije Paul Browne rekao je da je jedan od radnika na mostu koji povezuje četvrti Manhattan, Queens i Bronx ugledao vozilo bez vozača koje miriši na plin. Očevici su vidjeli kako vozač bježi iz kamiona, priopćila je policija.

Policijski izvori rekli su da su timovi pirotehničara provjerili vozilo, ali u njemu nije pronađena bomba te bi most uskoro trebao biti otvoren. Browne je rekao da je riječ o kamionu s registarskim pločicama Arizone koji je bio ostavljen na prometnoj traci koja vodi od Bronxa prema Manhattanu.

Zatvaranje mosta poznatog i kao most Roberta F. Kennedyja dogodilo se samo nekoliko dana nakon neuspjelog atentata automobilom bombom na newyorškom Times Squareu.

Povjerenik policije New Yorka Ray Kelly rekao je da je zavjera na Times Squareu jedanaesti spriječeni napad u New Yorku od napada 11. rujna 2001. u kojima je poginulo više od 2600 ljudi.(hina/metro-portal)

06.05.2010. 07:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh