« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
TENZIJE ZBOG SPALJIVANJA SVETE KNJIGE

Zbog Kurana Afganistanac ubio dvojcu vojnika NATO-a

Neredi zbog spaljivanja Kurana su kulminirali kada je jedan afganistanski vojnik otvorio vatru na NATO-ve snage i pritom usmrtio dvojcu vojnika

Fotografija vijesti
Više o

NATO

,

Afganistan

,

oružani sukob

,

kuran spaljivanje

Trećeg dana protuameričkih prosvjeda i nereda zbog spaljivanja primjeraka Kurana, jedan je afganistanski vojnik otvorio u četvrtak vatru na snage NATO-a i ubio dvojicu pripadnika međunarodnih snaga, javljaju agencije, javlja Hina.

Iz afganistanskih novinskih izvora se doznaje da je do incidenta došlo na istoku zemlje, u provinciji Nangarhar. Ne navodi se iz koje su zemlje ubijeni pripadnici međunarodnih snaga.

U četvrtak su također poginula tri prosvjednika, čime se broj poginulih među Afganistancima popeo na dvanaest.

Nereda je bilo i na sjeveru zemlje gdje je oko 400 prosvjednika zasulo kamenjem vojnu bazu pod zapovjedništvom norveškog kontigenta, a planuli su i neki automobili.

Norveški veleposlanik u Kabulu, Tore Hattrem, priopćio je da nitko nije ozlijeđen te da je šteta minimalna. Baza u provinciji Farjab, na granici s Turkmenistanom, broji oko 500 vojnika i civila iz Norveške, Latvije, Makedonije, Islanda i SAD-a.

Hrvatski kontingent u ISAF-u također djeluje na sjeveru zemlje pod čije područno zapovjedništvo spada i spomenuta provincija Farjab, ali se nalazi u provincijskom timu za obnovu u Khumriju, pod mađarskim zapovjedištvom, zajedno s kontingentima iz Albanije i Crne Gore.

Prosvjedi zbog spaljivanja Kurana zabilježeni su i u Oruzganu, na jugu Afganistana.

23.02.2012. 15:40:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh