« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
LAŽNA UZBUNA

Zbog dojave o bombi policija evakuirala Eiffelov toranj

Pariška je policija Eiffelov toranj evakuirala nakon što je anonimna osoba telefonom javila da je bomba postavljena na tornju

Zbog dojave o bombi policija evakuirala Eiffelov toranj
Zbog dojave o bombi policija evakuirala Eiffelov toranj (Getty Images)
Više o

bomba

,

Eiffelov toranj

,

evakuacija

Dojava o postavljenoj bombi u Eiffelov toranj koja je navela policiju da uz pomoć pasa u utorak navečer pretraži toranj i okolicu bila je lažna, izvijestila je televizija BFM pozivajući se na policiju. Nikakav sumnjivi predmet nije pronađen, priopćila je policija.

Pariška je policija u utorak navečer zbog anonimne dojave o postavljenoj bombi evakuirala Eiffelov toranj i okolni prostor, javila je agencija dpa. Na kratko je evakuirala i stanicu podzemne željeznice kod katedrale Notre Dame, izvijestila je televizijska postaja BFM, prenosi dpa.

Policija je priopćila da je anomnimna telefonska dojava o postavljenoj bombi upućena tvrtki koja upravlja Eiffelovim tornjem u 18 i 30 sati nakon čega je iz toga prostora evakuirano oko 2000 ljudi. Jedan je policijski dužnosnik ranije izjavio da je na tom prostoru bilo oko 25.000 osoba.

Specijalne policijske postrojbe, od kojih jedna s psima tragačima, pretražile su Eiffelov toranj kat po kat, rekao je jedan policijski dužnosnik agenciji AFP.

Eiffelov toranj je visok 324 metra, ima tri kata otvorena za posjetitelje s dva restauranta i inače se zatvara u 23 sata. Ta pariška znamenitost jedna je od najpoznatijih turističkih atrakcija, izgrađen je 1889. godine a 2009. godine ga je posjetilo 6,6 milijuna ljudi.(hina/metro-portal)

14.09.2010. 23:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh