« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
LJUBIČASTE OČI

Zbirka Elizabeth Taylor prodana za nevjerojatnih 154,3 milijuna dolara

Aukcijska kuća Christie's procijenila je zbirku na 30 do 50 milijuna dolara ali su cijene ponuđenih predmeta premašivale pet, deset, pa čak i sto puta prvotno procijenjen iznos

Fotografija vijesti
Više o

aukcija

,

Elizabeth Taylor

Da su bogati sve bogatiji potvrdila je i dražba zbirke Elizabeth Taylor održana ovog tjedna u New Yorku. Naime, tijekom četverodnevne dražbe kuće Christie's u New Yorku, zbirka Elizabeth Taylor prodana je za 154,2 milijuna dolara, svjedočeći o fascinaciji koju još uvijek izaziva jedna od posljednjih legendi zlatnog doba holivudskog filma, preminula u ožujku ove godine.

Aukcijska kuća Christie's procijenila je zbirku na 30 do 50 milijuna dolara ali su od utorka do petka cijene ponuđenih predmeta redovito premašivale pet, deset, pa čak i sto puta prvotno procijenjen iznos. Cjelokupna zbirka je prodana za ukupno 154,2 milijuna dolara.

"Ovo je jedna od najnevjerojatnijih aukcija koju smo imali u Christie'su, a svjedoči o privrženosti koju čitav svijet gaji spram Elizabeth Taylor", rekao je Marc Porter, predsjednik Christie'sa za Ameriku.

Na dražbi su ponuđene stotine komada nakita, svečane haljine, odjeća, torbice, kovčezi, cipele, plakati i druge uspomene iz glumičine karijere.

Mnogo je kupaca ostalo anonimno, ali nekoliko su predmeta kupili muzeji, dok su nešto nakita otkupile kuće koje su ga proizvele.

Prodaja još 950 predmeta, stavljena na dražbu isključivo putem interneta, nastavlja se u subotu.

17.12.2011. 13:49:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh