« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SKROMNI LUKSUZ

Zavšio 19. sajam "Sport i nautika"

Na ovogodišnjoj manifestaciji oko 25,000 posjetitelja razgledalo je preko 150 plovila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Siniša Sunara/CROPIX)
Više o

Zagrebački velesajam

,

sajam sport i nautika

,

plovila

Na Zagrebačkom velesajmu završen je 19. međunarodni sajam "Sport i nautika", na kojemu su u pet paviljona na 15.000 četvornih metara izložbenog prostora nastupila 402 izlagača iz 32 zemlje, priopćio je večeras organizator.

Na ovogodišnjem sajmu Sporta i nautike više od 150 plovila razgledalo je 25.000 posjetitelja.

Najuspješnijim izlagačima dodijeljena su priznanja te je tako posebno priznanje i kristalnu skulpturu za najvišu razinu ukupnog nastupa dobila tvrtka Pičuljan Marine d.o.o. iz Raba, a priznanja za visoku razinu nastupa Bravo-Makarska, Inter grupa i stolarski obrt Breza iz Zagreba, Motortech Consulting iz Pule, Navela iz Pule, Terra Nautica iz Zagreba i TM Zagreb.

Prvi put na hrvatskom nautičkom sajmu izloženi su brod Rab 980 tvrtke Pičuljan, Orca 740 Pilot tvrtke Orca studio, Salona 44 tvrtke AD Brodovi, motorna jahta Miracul 30 S i gumenjak Shark 23 tvrtke Grginić jahte te gumenjak Bura tvrtke Hermes nautika.

Svakoga dana program su organizirali predstavnici Šibensko-kninske županije koja je vodeća u nautičkom turizmu.

Sajam su pratili i brojni stručni skupovi i događanja među kojima i 8. međunarodna konferencija o kondicijskoj pripremi sportaša na temu "Trening brzine, agilnosti i eksplozivnosti" na kojoj je za kondicijskog trenera godine proglašen Daniel Jurišić. Održana je i međunarodna konferencija o kineziološkim sadržajima i društvenom životu mladih.

Na sjednici Izvršnog odbora Udruge male brodogradnje i nautičkog sektora Hrvatske udruge poslodavaca raspravljalo se o pripremama za izbornu skupštinu predviđenu za 19. ožujka u Splitu, na kojoj će Udruga promijeniti ime u Udruga poslodavaca nautičkog sektora. Organizirane su i brojne atraktivnosti za posjetitelje. Premijerno je prikazan film "Rogi ribaru" autora Igora Felkera, a na otvorenom prostoru prikazano je ronjenje na dah. Među roniocima bio je i svjetski rekorder u ronjenju na dah Gianlucca Genoni, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

28.02.2010. 21:31:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh