« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SC

Završna večer Velesajma kulture

Ne propustite zadnji dan Velesajma kulture pun dobrih filmova i muzike, uz Skype salon

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Velesajam kulture)
Više o

zagreb-info

,

program

,

7. Velesajam kulture

Cijeli dan LABOR ARTS / Francuski paviljon13-15h Filmska instalacija  "Olof", predvorje studentske menze14.30 -15.40h REVIJA STUDENTSKOG FILMA / MM CENTAR

Filmovi studenata zagrebačkog sveučilišta. Program je zamišljen kao prostor u kojem bi se pružila prilika mladim autorima da se afirmiraju i pokažu što su radili u protekloj godini. Filmovi su rodno i žanrovski šarenoliki tako da će se naći za svačiji ukus ponešto zanimljivo.

r: Luka Hrgović: „Etida" 61:35

17h FISTT SOUND AND VISION + KING SHANGO SOUNDSYSTEM / Klub SC

Projekt je orijentiran na promociju karipske kulture i umjetnosti kroz kombinaciju glazbene slušaone s živim nastupom, izložbu umjetničkih radova, radionice (tehnika dj mix-a karipske glazbe, tonski rad na mikesti i razglasu, soundsystem kultura, afro-karipski plesovi, nayabinghi), video projekcije  te OPEN MIC casting, svima otvoreni natječaj za MC-a (vokalista) s ciljem selekcije novih talenata.

19h AMERIČKI SALON / foaje &TD

Prvi američki Skype salon koji će (vrlo vjerojatno) eskalirati američko hrvatskim poetskim sukobom na proljeće. Prvi gost u nizu je Brandon Scott Gorrell (1984), mladi američki pjesnik iz Seattlea. Njegova prva knjiga zove se During My Nervous Breakdown I Want to Have a Biographer Present objavljena 2009.  Salon će voditi Marija Andrijašević. Dođite i posvjedočite!

19 -20h / KLUBVIZIJSKO OTVORENO KINO / terasa Kluba SC

19.30h MAYBE BABY (ADU) / SEK

Ivona, Ivana i Iva tri su žene u visokom stupnju trudnoće. Igrom slučaja završe u istoj bolničkoj sobi i vrlo brzo shvate da imaju mnogo toga zajedničkog. Mnogo više nego što su mislile...

Tekst: Nina Horvat

Režija: Lovro Krsnik

Glume: Mia Anočić Valentić, Anja Đurinović, Lukrecija Tudor

20h JAPANSKI NOVI VAL Hiroshi Teshigahara: "Woman Of The Dunes",1964./ 147min. / MM CENTAR21h b (kao znak za snizilicu) / velika dvorana &TD-a

b (kao znak za snizilicu) je work in progress za koji se ne zna gdje i kada je točno započeo, a tehnika i virtuoznost su samo isprika da bi imali o čemu pričati.

21h  Koncerti / ČUDNOREĐE, FISHY FISH, MANMACHINE, CONTRACT / polukružna dvorana &TD

ČUDNOREĐE se posvećuje skladanju i snimanju vlastitih pjesama u one-man-band maniri te solo-koncertiranju (glasom i akustičnom gitarom). Muzički stil varira po pjesmama ovisno o naravi teksta. Prepoznatljive značajke čudnorednog izričaja su trubadurska naracija i mahom teatralna ekspresija, utkane u pjesme dramatičnog i/ili ironičnog karaktera.

FISHY FISH - Jednom davno, u Kući (op.a. slavna Marjanova Kuća), rodila se posebna vrsta ribe, toliko posebna da je plivala skrivena u moru kreativnosti, daleko od površine, daleko od obale. Isplivala je par puta u krizi identiteta, skrivajući se iza maske čavala i transa. Pojavila se u Praćki, preplivala je do SC-a, Rock-akademije, Samobora, SAX!-a, Močvare, Sobe i mnogih drugih. Pritom, mnogi su napuštali jato, ali i mnogi su došli, doprinosili jatu i otplivali dalje. Riblja avantura tek počinje, Fishy je evoluirao u RedLight studiju pod palicom dragog nam Marija te uskoro izlazi EP pod Fishy labelom. Valove stvara proizvodeći hibridni rock pomiješan s mnogim provjereno-neprovjerenim sastojcima. Kuća je srušena, doma više nema, našeg starca s kojim vodimo bitku more je odbacilo daleko od nas. ..

MANMACHINE

Glazbeni projekt nastao 2002. u Amsterdamu kad je Goran Uroić (poznatiji kao pjevač grupe ZenPop) skupio novce i kupio sintisajzer. Pet godina kasnije, dakle 2007. ManMachine napokon snima prvi CD, Now Im Immortal! Stil glazbe mogao bi se okarakterizirati kao minimalistički elektro-industrial-pop s primjesama neo-romantike i glama. Kao glazbene uzore voli isticati Kraftwerk, Coil i the Streets. Glazbu i tekstove potpisuje sam Goran Uroić aka ManMachine

CONTRACT

Prince Paradox je shvatio da je nevjerojatno zeznut, Raw je seljačina i stalo mu je do tebe, a Shadow ne mora plaćati stanarinu i zato imaju bend! Mržnja prema svemu i ljubav prema ničemu rastopila se u glamurozni synth punk kojem treba svjedočiti. Treba nam publika, jer naravno - pjevamo o vama, BUDALE!

22h OTVORENI UM / MM CENTAR

Pomno izabran i pripremljen, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom spremljen, trodnevni paket hrvatskog eksperimentalnog filma.

Dead man walking (2003.) Gotovac(50 min)

od 22h,DJ Luetiq& Mad Tigrich /Crna&TD

DJ monsieur Luetiq i njegov najbolji prijatelj Mali Ludi Tigar koji Sjedi pripremili su za vas vrući glazbeni podražaj. Cinemascope groove, Luftwafe svašta-nešto, lala iz Balalajka miksani zakonom Pomračenja o podne temeljni su elementi ove jednadžbe. Ukratko, ne očekujte neočekivano - ne očekujte ništa. Dođite, budite, transformirajte se svakim glazbenim brojem u novu dimenziju postojanja i otkrijte odakle dolaze svi ovi silni nedavni potresi. P(r)otresite se i s nama i s njima zatvorite 7. Velesajam kulture!

+ LWZ - LAB WORK ZAGREB, Markus Wagner i Martin Peter Lorenz /Soundframe, završna prezentacija/party /Teatar &TD23h Izvedba grupe GLOP dramskog studija DKD prema motivima iz drama Ivane Sajko: Bilješke s odigrane predstave/ Arhetip: Medeja/ Monolog za ženu koja ponekad govori Foaje &TD-a  

režija: Paolo Tišljarić

izvode: Dora Prodan, Jasna Lehunšek i Robert Španić

scenografija: Tea Janković

kostimografija: Irena Maras

izbor glazbe: Tatjana Lisac

Predstava se igra u staklenom izlogu, stavljajući tako gledatelja u poziciju voajera koji promatra život iza staklene stijene.  Dopuštajući gledatelju da vidi stvari „koje nije pristojno gledati", odnosno misli ono što „nije dopušteno misliti" pokušavamo ga dovesti pred samoga sebe. Natjerati tog „samoga sebe" da misli i osjeća ljudski, usprkos buci koju u komunikacijskom kanalu uzrokuje urbana pop kultura i uvriježeni uzusi ponašanja, čini se kao nemoguć zadatak. Propuštajući kroz taj filter tekst Ivane Sajko stvoren je drugačiji pogled na svijet. Onaj koji se ne boji osude. Onaj koji postavlja pitanja na koja nije moguće dati odgovor. Onaj koji ostavlja odluku o ishodu gledatelju, čovjeku. Jer u svakome od nas, iz dana u dan, rađaju se i u dimu nestaju arhetipi, poput Medeje ili Hamleta s kojima treba živjeti, i umrijeti, ponekad.

Predstava je odigrana u sklopu manifestacije "Noć kazališta 2010"  u mesnici na Starom placu iza DKD-a.

KULTURNA TELEVIZIJA-svaki dan live stream na www.sczg.hr/stream

Pojedine programe 7. Velesajma kulture moći ćete pratiti i na non stop streamu festivala. Raspored potražite na službenim stranicama festivala!

23.01.2011. 08:42:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh