« Film
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
festivali

Završio treći DORF u Vinkovcima

Pobjednik je norveški film Kike Turmix

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DORF)
Više o

DORF

,

Silvio Mirošničenko

,

Roger Sommerseth

,

Kike Turmix

Pobjednik 3. Festivala dokumentarnog rock filma-DORF, koji je večeras završio u Vinkovcima, je film "Kike Turmix" norveškog redatelja Rogera Sommersetha iz 2007. godine, koji je na DORF-u prvi put prikazan u Hrvatskoj.

Pobjednički film ovogodišnjeg DORF-a izabrao je tročlani žiri u kojem su se nalazili redatelj Dalibor Matanić, autorica dokumentarnih glazbenih filmova i medijska pedagoginja iz Novog Sada Brankica Drašković i redatelj prošlogodišnjeg pobjedničkog filma na DORF-u "Sevdah o rodama" Silvio Mirošničenko.

Film "Kike Turmix" prati glazbeno stvaralaštvo i život preminulog pjevača i lidera punk"n"roll benda "Pleasure Fuckers" Kikea Turmixa, kultne figure španjolske underground-rock scene 90-ih godina.

Na ovogodišnjem DORF-u prikazano je dvadeset dokumentarnih glazbenih filmova iz deset zemalja od kojih je u konkurenciji za najbolji film Festivala bilo njih devet.

DORF se ove godine po prvi put osim u Vinkovcima održavao i u Županji, a direktor Festivala Toni Šarić izvijestio je da je projekcijama te drugim događanjima u sklopu Festivala, bilo je nazočno oko 2.000 posjetitelja.

Posebice je ocjenio značajnim uvrštavanjem u festivalski program korejskog filma "Two-eyed Ireland" Lim Jin-Pyunga koji je prvi film iz suradnje DORF-a sa srodnim azijskim festivalima, čija dokumentarna produkcija zadnjih godina ruši sve rekorde.

U popratnom festivalskom programu, održane su izložba plakata Igora Hofbauera i izložba "Arsen - Kino Sloboda" koja je hrvatsku premijeru doživjela upravo u Vinkovcima, radionica usne harmonike te nekoliko koncerata.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF organizira Udruga ljubitelja filma "Rare" iz Vinkovaca, u suradnji s Gradskim poglavarstvom Vinkovaca, Vukovarsko-srijemskom županijom, Gradskim kazalištem "Joza Ivakić" i MKC Županja. (hina/metro-portal)

09.03.2009. 07:53:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh