« Film
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
PRVIJENAC

Završilo snimanje filma Angeline Jolie u BiH

Umjesto u Sarajevu i Varešu, najveći dio redateljskog prvijenca Angeline Jolie snima se u Budimpešti

Završilo snimanje filma Angeline Jolie u BiH
Završilo snimanje filma Angeline Jolie u BiH (Dado Ruvić/Cropix)
Više o

Angelina Jolie

U petak je završeno snimanje kadrova za ''Untitled love story'', filmski prvijenac glumice Angeline Jolie na lokacijama u Sarajevu i Varešu, potvrdio je vlasnik kuće Scout film iz Sarajeva Edin Šarkić.

Objasnio je kako je dio filmske ekipe Angeline Jolie snimao samo kadrove na lokalitetu bivše vojarne Maršal Tito u Sarajevu, Kozije Ćuprije te panorame Sarajeva i prolaze kamiona sa statistima, a u Varešu određene interijere i autentične lokacije. Dodao je kako se, za razliku od ranije predviđenog snimanja setova s glumcima, najveći dio filma snima u Budimpešti umjesto u Sarajevu i Varešu.

Slavna glumica ranije je odustala od snimanja filma s glumačkom ekipom u Sarajevu zbog zabrane vlasti i prigovora udruga Žena-žrtava rata koje su tvrdile da ih sadržaj filma vrijeđa, iako nigdje u javnosti nije objavljen scenarij filma po kojem se, navodno, jedna Bošnjakinja zaljubljuje u srpskog vojnika koji je prethodno siluje.

Glumica je, uz posredovanje sarajevskog ureda Visokog povjereništva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), uputila molbu za susret s članicama ove udruge kako bi im objasnila da filmom ne želi nikoga povrijediti, no odgovor iz udruge bio je negativan. (hina/metro-portal)

19.11.2010. 17:51:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh