« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
"trebam ljubav"

Završila Nacionalna kampanja protiv tjelesnog kažnjavanja djece

U sklopu kampanje organizirane su mnoge aktivnosti usmjerene prema razvoju javne svijesti o pravima djece

(Dreamstime)
Više o

nasilje nad djecom

,

tjelesno kažnjavanje djece

,

ministarstvo obitelji

Dodjelom nagrada s temom "Prevencija i sprječavanje tjelesnog kažnjavanja djece" u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti prigodno je danas obilježen završetak Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece. Kampanja je počela početkom ove godine, a u nju je uloženo 1,650.000 kuna.

U sklopu kampanje organizirane su mnoge aktivnosti usmjerene prema razvoju javne svijesti o pravima djece, među kojima je bio i natječaj za emitiranje radijskih i televizijskih emisija i objavljivanje novinskih i internetskih reportaža s temom "Prevencija i sprječavanje tjelesnog kažnjavanja djece".

Prvonagrađena u kategoriji najboljeg autora radijske emisije je Renata Potočnik, a drugonagrađena Gordana Biondić-Martić. Nagradu u kategoriji najbolje internetske reportaže primile su Vesna Srnić i Dora Klindžić. Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić podsjetio je kako je u lipnju prošle godine Hrvatskoj iskazana čast biti domaćin međunarodnog predstavljanja inicijative Vijeća Europe pod nazivom "Podignite ruku protiv tjelesnog kažnjavanja djece".

Vizualni identitet Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece osmišljen je pod sloganom "Trebam ljubav", a izrađen je i promidžbeni spot koji se emitirao na trima najvećim televizijskim postajama. Također je izrađen i priručnik "Sigurnost djece na internetu", a objavljen je i ovogodišnji broj časopisa "Dijete i društvo". (hina/metro-portal)

16.12.2009. 14:05:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh