« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
RADIMIR ČAČIĆ

Završetak pregovora s EU-om jedini tračak optimizma u Hrvatskoj

Čaćić smatra kako problem u Hrvatskoj nije "program gospodarskog oporavka Jadranke Kosor", nego to što vlada taj program "nije u stanju provesti"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Europska unija

,

Hrvatska

,

Radimir Čačić

Predsjednik HNS-a rekao je danas na konferenciji za novinare u Vinkovcima da je završetak pregovora s Europskom unijom (EU), koji se može očekivati početkom iduće godine, "jedino što se u Hrvatskoj duže može naslutiti kao tračak optimizma".

Govoreći o političkome i gospodarskom stanju u zemlji, Čačić je optužio vladu za nesposobnost u upravljanju zemljom, pri čemu je istaknuo da je "izvršna vlast koja nije u stanju odlučivati opasna izvršna vlast".

Nužnim je ocijenio rebalans državnog proračuna, ali vlada, kako je rekao, "za taj potez nema ni dovoljno sposobnosti ni pameti". Istaknuo je i potrebu za decentralizacijom, pri čemu je ustvrdio kako je u Europi od Hrvatske jedino centraliziranija Grčka.

"Snažna centralizacija uvijek dovodi do korupcije od koje se šteta u Hrvatskoj može mjeriti milijardama kuna", ustvrdio je, dodajući kako se može očekivati da na sljedećim parlamentarnim izborima padne koalicija HDZ-HSS-HSLS te da na vlast dođe koalicija lijevog centra na čelu sa SDP-om i HNS-om. (hina/metro-portal)

23.06.2010. 17:53:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh