« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Završene pripreme za šibensku Šansonu

Fotografija vijesti
Više o

Neno Belan

,

Večeri dalmatinske šansone

,

Večer starih skladbi

Ovoga je tjedna i službeno predstavljen program festivala Večeri dalmatinske šansone, koji će se 22. i 23. kolovoza održati u Šibeniku. Festival, kojega prati reputacija jednog od najkvalitetnijeg glazbenih događanje u nas, i ove godine ima ambiciozni popis izvođača.

U petak, 22. kolovoza, na rasporedu je Večer starih skladbi, kada će se publici predstaviti neke od najuspješnijih skladbi otpjevanih na festivalu u posljednjih deset godina. Dan kasnije, na red će doći i nove pjesme, točnije njih 23 u izvedbi ponajboljih domaćih dalmatinskih pop imena.

“Za Šansone sam vezan već godinama. Ovoga puta nastupit ću u duetu s Massimom. Bit će to spoj dvaju različitih svjetova”
Neno Belan
Festival dalmatinske šansone, iako jedan od najmlađih hrvatskih festivala, dobitnik je niza priznanja i nagrada, kao i četiri diskografske nagrade PORIN-a za najbolji festival koji dodjeljuje Hrvatska glazbena unija, Hrvatska radio televizija, Hrvatska diskografska udruga i Hrvatsko društvo skladatelja.

Uz nove mlade izvođače i autore festival je  postao jedan od najkvalitetnijih hrvatskih festivala, prepoznatljiv i jedinstven u moru sličnih glazbenih zbivanja, koji svojom kvalitetom prelazi okvire klasičnog zabavnog festivala, te ga mnogi kritičari svrstavaju u kategoriju kulturno glazbenih manifestacija.  (METRO)

25.07.2008. 01:56:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh