« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
FESTIVAL

Završen Prix Marulić

Međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame zatvorio vrata nakon podjele nagrada

Hvar Prix Marulić
Hvar Prix Marulić (Wikipedia)
Više o

Hvar

,

psiha

,

Kanda Kodža i Nebojša

Dodjelom nagrada u tri kategorije: dokumentarna radio-drama, igrana radio-drama i kratka forma sinoć je u Hvaru završio 14. međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame 'Prix Marulić'.

Na festivalu koji je počeo 15. svibnja u organizaciji Dramskoga programa Hrvatskoga radija, sudjelovala je 61 emisija iz 22 države i 36 producentskih kuća.

Međunarodni žiri pod predsjedanjem Johna Theocharisa iz Velike Britanije i Joaquina Cofrecesa iz Argentine nakon odslušanih emisija odlučio je da su Grand Prix Marulić podijelile dvije radio drame - australska "The Devil in Music" autora Jane Ulmann i Russella Stapletona u produkciji ABC-a, te danska dokumentarna radio-drama "The Golden Horns - and the stupidest theft of the century" autora Kristera Moltzena, Tina Hinmana i Pejka Malinovskog u produkciji Third Ear-a.

Grand Prix Marulić za igranu radio dramu "Zločin i kazna" po tekstu Fjodora Mihajlovića Dostojevskog osvojio je švedski radio (SR) - adaptacija i režija Mattias Andersson. Grand Prix Marulić zaslužila je i kratka radio forma iz Slovenije "Hamlet" autora Matjaža Fariča u produkciji Akademije za kazalište, radio, film i televiziju (AGRFT).

Nagrade je podijelio direktor programa Hrvatskoga radija Duško Radić, a publika i sudionici ove međunarodne kulturne manifestacije imali su prigodu čuti predavanje europski poznate norveške radijske autorice Karl Hesthamar te predavanje o argentinskom radiju, ali i vlastitoj dokumentarnoj produkciji radio stvaratelja Joaquina Cofrecesa.

Nagrada Grand Prix Marulić sastoji se od novčane nagrade i skulpture Svjetionika radio-otoka. (hina/metro-portal)

22.05.2010. 08:50:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh