« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
GRADSKA SKUPŠTINA

Zaustavljena gradnja garaže ispod HNK

Zagrebparking je odustao od zahtjeva za lokacijskom dozvolom jer će Gradska skupština poduzeti sve mjere da projekt nikada ne zaživi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdar/Cropix)
Više o

Gradska skupština

,

Zagrebparking

,

garaža HNK

Na posljednjoj sjednici Gradske skupštine donesen je zaključak kojim se u nadolazećoj izmjeni i dopuni Generalnog urbanističkog plana predlaže brisanje garaže u neposrednoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta iz popisa gradskih projekata.

Prema pisanju Jutarnjeg lista Zagrebparking je odustao od zahtjeva za lokacijskom dozvolom jer će Gradska skupština poduzeti sve mjere da taj projekt nikada ne zaživi.

"Neke loše odluke donesene u prethodnom razdoblju više ne možemo ispraviti, no postoje stvari na koje još možemo utjecati, poput gradnje garaže ispod Trga maršala Tita. Većina zastupnika smatra da projekt nije dobro prometno rješenje te da je riječ o snažnoj intervenciji u spomeničku jezgru. Stoga tu gradnju, kao i ostale neracionalne projekte, zasigurno nećemo dopustiti", izjavio je jedan od zastupnika u Skupštini za Jutarnji.

No, to ne znači da će projekt nestati. Po svoj prilici će kakvoj ladici u Zagrebparkingu pričekati povoljniju priliku. Direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević, kojem je gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem naručila realizaciju projekta, navodno je vrlo razočaran potezima Gradske skupštine no o njezinim odlukama nije se očitovao.

Predstavnici zagrebačke kulturne scene tako su, ali tek oštrim protestiranjem, uspjeli nadjačati gradsku vlast koja je pod svaku cijenu željela realizirati projekt gradnje garaže od 600 mjesta. No, valja se prisjetiti i kako je u izradu projekta te u geomehanička ispitivanja tla do sada već uloženo oko četiri milijuna kuna što znači da se, ukoliko projekt zaista ne čeka u kakvoj ladici, radi o bačenom novcu.

22.03.2010. 10:14:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh