« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BANDIĆ NA IZLAZU

SDP se zalaže za novu, manju i efikasniju Upravu Holdinga

POGLEDAJTE VIDEO - SDP-ovci su iznenađeni informacijom da postoji tajni ugovor između Milana Bandića i Tomislava Horvatinčića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek / CROPIX )
Više o

SDP

,

Zagrebački holding

,

Ivo Jelušić

,

Boris Šprem

,

Cvjetni prolaz

,

Varšavska

,

unutarstranački izbori

,

Ugovor Bandić Horvatinčić

"Nova Uprava zagrebačkog Holdinga mora biti manja, efikasnija i operativnija. Sad broji 8 članova, naš prijedlog će voditi k tome da broj svakako bude manji od 7 najvjerojatnije ćemo predložiti da upravu čini 3 člana", rekao je Ivo Jelušić zamjenik predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb.

Sva ostala rukovodeća mjesta u Holdingu trebala bi se birati javnim natječajem. Također, članovi nove Uprave ne bi trebali biti preslika zastupnika Gradske skupštine već bi jedini kriterij za njihov izbor bila stručnost. To naravno ne znači da ne mogu biti članovi neke stranke.

Jelušić i predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem vješto su izbjegavali odgovor na pitanje znači li to da će Uprava biti kompletno smijenjena i hoće li se novi članovi birati javnim natječajem. "Ne može se dogoditi da Holding bude bez uprave makar se radilo o satima ili danima", odgovarali su Šprem i Jelušić.

Priznali su da su neki članovi Uprave podnijeli ostavke ali one još nisu došle na adresu sjedišta firme,stoga ne znaju o čemu se radi.

Jelušić je najavio i nadolazeće unutarstranačke izbora na kojima će se kandidirati za predsjednika stranke u Zagrebu. Kandidature za novog predsjednika stranke u Zagrebu primat će se tjedan dana do 8.travnja, a potom će imati mjesec dana da prikupi potpise, čak 10 posto ukupnog članstva SDP-a. Ista pravila će vrijediti u cijeloj Hrvatskoj, a neposredni izbori održat će se 20.svibnja.

Šprem i Jelušić ostali su iznenađeni informacijom da postoji tajni ugovor između Milana Bandića i Tomislava Horvatinčića vezan za Varšavsku ulicu. Novinari su Špremu dali isprintane članke na tu temu, na što je on obećao da će komentirati vijest kad prouči o čemu se radi.

23.03.2010. 15:36:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh