« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
NAJAVE

Zaum i Firebreather u Vintageu

Kanadski doomeri ZAUM cijeli heavy moment podebljavaju i elektronikom te instrumentima poput sitara

Listopadska sludgy/doom poslastica u Vintage Industrialu - 25. listopada
Listopadska sludgy/doom poslastica u Vintage Industrialu - 25. listopada (Vintage Industrial Bar)
Više o

Vintage Industrial Bar

,

Zaum

,

Firebreather

U srijedu, 25. listopada u Savsku 160 stižu kanadski doomeri ZAUM koji cijeli heavy moment podebljavaju i elektronikom te instrumentima poput sitara, a njima će se priključiti Švedi FIREBREATHER, relativno novi bend, nastao na temelju švedskih sludge titana Galvano. 

**************************************
ZAUM
Doomeri koji se glazbom manifestiraju kao otvor koji gleda prema mračnim istinama starih civilizacija, porijeklom su iz New Brunswicka (Kanada). Odličan doom bend koji čak i vokalno kombinira melodično i mračno, a ne libe se ubaciti niti elemente mongolskog 'pjevanja grlom' poput real-life didgeridooa. Ritam sekcija je nadograđena syntovima i sitarom, a kroz svoju glazbu istražuju astralne i psihodelične postojeće ili ne elemente u javi i snu.

Prvi album 'Oracles' izdali su lipnju 2014. godine, a po izlasku ga je 100-tinjak europskih glazbenih kritičara revidiralo i postavilo dosta visoko. Iza njih je preko 125 koncerata u samo godinu i pol, od kako postoje, a bili su i predgrupa velikanima Pentagramu, koji su prošle godine svirali Vintage te Voivodu, koji nam u Savsku 160. stižu nešto ranije - 3. listopada.

FB: www.facebook.com/zaumn/

**************************************

FIREBREATHER

Iz Švedske rodne grude melodičnog metala dolazi riff worship thrash trio Firebreather koji iza sebe imaju jedan demo album, a u pripremi je i prvi S/T album, no neka vas ne pokoleba činjenica da su relativno friški jer ovo je bend koji je nastao kao spoj dobro znanih Šveda Galvano uz mentorstvo Orange ambasadora Mattiasa Nööjda Ove godine su potpisali i ugovor za Suicide Records (čekiraj), a album će izbaciti na svim nosačima zvuka, pa tako i na kazeti.

FB: www.facebook.com/firebreathergbg/

22.09.2017. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh